08. 12. 2022 - 18:51
Arsenal i tokom pauze zbog SP-a u Kataru melje protivnike,...
907
Shares
Arsenal i tokom pauze zbog SP-a u Kataru melje protivnike, Lyon nastradao za 45 minuta

Arsenal i tokom pauze zbog SP-a u Kataru melje protivnike, Lyon nastradao za 45 minuta

08. 12. 2022 - 18:51
0
Shares

Nogometaši Arsenala i tokom pauze zbog Svjetskog prvenstva u Kataru nastavili su s dobrom igrom i formom, a oni su danas u Dubaiju pobijedili Lyon rezultatom 3:0 i pitanje pobjednika meča riješili su u prvih 45 minuta.

Nakon što su od početka utakmice kontrolisali igru i bili bolji tim na terenu, Topnici su u vodstvo stigli u 19. minuti kada je štoper Gabriel pogodio nakon asistencije Odegaarda.

U 33. minuti su nogometaši Mikela Artete izveli sjajan kontranapad, na kraju je Viera dodao do Nketiaha, a njemu nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu i pogodi za 2:0.

Pitanje pobjednika meča riješio je Viera sjajnim golom u 39. minuti kada je pogodio same rašlje s nekih 17-18 metara, a to je ujedno bio i konačan rezultat meča.

Iako su oba tima igrala bez nekih veoma važnih igrača koji nisu s ekipom zbog SP-a u Kataru, timovi koji su danas igrali utakmicu su bez obzira na to bili vrlo snažni, no Arsenal je nastavio s odličnom igrom i pokazao zbog čega je trenutno lider u Engleskoj s pet bodova prednosti u odnosu na Manchester City.

Učitaj još novosti