08. 12. 2022 - 17:21
Pojavio se poseban video Lionela Messija sa Mundijala u...
907
Shares
Pojavio se poseban video Lionela Messija sa Mundijala u Kataru: Govori više od riječi

Pojavio se poseban video Lionela Messija sa Mundijala u Kataru: Govori više od riječi

08. 12. 2022 - 17:21
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se među osam najboljih reprezentacija svijeta na Mundijalu u Kataru. Gaučose u četvrtini finala očekuje duel protiv neugodne Nizozemske i svakako da imamo veoma zanimljiv susret u najavi.

Lionel Messi još uvijek sanja titulu prvaka svijeta sa Argentinom, jedini veliki trofej koji mu nedostaje u nevjerovatnoj karijeri.

Mnogi su mišljenja da bi Messi i Argentina mogli do kraja u Kataru, ali to ćemo vidjeti u završnici Mundijala.

U osmini finala Argentina je eliminisala Australiju trijumfom od 2:1, a nakon utakmice pojavio se video koji pokazuje koliko Lionelu Messiju znači Mundijal.

Na videu je Messi na jedan emotivan način proslavio sa navijačima trijumf protiv Soccerosa.

Video pogledajte OVDJE.

Evidentno je da je i Messiju puno stalo da uzme titulu prvaka svijeta sa Argentinom, a i u Kataru je pružio odlične partije u dosadašnjem toku prvenstva.

Video proslave je i stavio na svoje kanale na društvenim mrežama, sniman je iz navijačke perspektive, pa je to još jedan pokazatelj koliko znači Messiju.

Argentina je Mundijal otvorila šokantnim porazom od Saudijske Arabije rezultatom 1:2, ali nakon toga su se brzo oporavili.

Redom su padali Poljska, Meksiko, Australija.

Mnogi smatraju da Argentina i nije imala dovoljno jake protivnike i da će Nizozemska biti prvi pravi ispit za Messija i društvo.

Duel Nizozemske i Argentine drugi je ečtvrtfinalni par na Mundijalu u Kataru i igra se u petak 9. decembra sa početkom u 20 sati po centralnoevropskom vremenu.

Bolji iz duela Nizozemska - Argentina u polufinalu će igrati sa boljim iz meča Brazil - Hrvatska.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti