08. 12. 2022 - 15:51
Zlatko Dalić se morao izvinjavati: Dao je jednu izjavu,...
907
Shares
Zlatko Dalić se morao izvinjavati: Dao je jednu izjavu, kritika je došla nedugo nakon toga

Zlatko Dalić se morao izvinjavati: Dao je jednu izjavu, kritika je došla nedugo nakon toga

08. 12. 2022 - 15:51
0
Shares

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izvinio se za izjavu koju je dao nakon utakmice protiv Japana u kojoj je Hrvatska nakon penala izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Dalić je tada kazao da nije bitan umjetnički dojam i da nogomet nije umjetniko klizanje.

"Nije pošteno prema ovim dečkima secirati igru, secirati kako, što, oni su ušli među osam na svijetu, nemojte secirati je li bilo lijepo ili ne, je li bilo dobro ili ne, ovo nije umjetničko klizanje, ovo je borba za rezultat", kazao je Dalić, što je zasmetalo sekretarici Hrvatskog klizačkog saveza i nekadašnjoj hrvatskoj reprezentativnoj klizačici Meliti Juratek.

"Uistinu mi je žao što je dan prije početka najstarijeg takmičenja u svijetu u umjetničkom klizanju, 54. Zlatne piruete Zagreba, selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dao neprimjerenu izjavu obraćajući se prema drugom sportu bez poštovanja.

Umjetničko klizanje na listi je najtežih sportova, svega nekoliko mjesta iza nogometa, a oba sporta nalaze se u top 20 najtežih sportova. Želim svu sreću našim nogometašima, želim im pobjedu, bez produžetaka i bez penala kako bi svi ljubitelji sporta odmah nakon utakmice mogli pojuriti u Sisak gledati i uživati u umjetničkom klizanju na 54. Zlatnoj pirueti", kazala je Juratek.

Kada je to vidio, Dalić se gospodski izvinio, te je pojasnio šta je mislio.

"Izvinjavam se zbog svoje izjave o umjetničkom klizanju. Nisam mislio ništa loše, čak sam i pohvalio taj sport, koji je težak. Htio sam reći da je u tom sportu bitan dojam, a u nogometu nije", rekao je Dalić na konferenciji za medije uoči utakmice Hrvatska - Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Učitaj još novosti