08. 12. 2022 - 13:29
ŠPANIJA ODMAH IMENOVALA NOVOG SELEKTORA! Evo ko će sada voditi...
907
Shares
ŠPANIJA ODMAH IMENOVALA NOVOG SELEKTORA! Evo ko će sada voditi reprezentaciju

ŠPANIJA ODMAH IMENOVALA NOVOG SELEKTORA! Evo ko će sada voditi reprezentaciju

08. 12. 2022 - 13:29
0
Shares

Dva dana nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva Španski nogometni savez (RFEF) objavio je da Luis Enrique više nije selektor reprezentacije, a potvrđeno je da će ga naslijediti Luis de la Fuente dosadašnji selektor mlade reprezentacije Crvene furije, piše Fena.

"RFEF zahvaljujue Luis Enriqueu i njegovom stručnom štabu na radu s nacionalnim timom u posljednje četiri godine. Sportsko vodstvo Saveza podnijelo je izvještaj predsjedniku odlučno kako treba započeti novi projekt s ciljem nastavka rasta postignutog posljednjih godina", objavio je RFEF.

Enrique je vodio Španiju od jula 2018. godine, nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ugovor mu je isticao na kraju ove godine.

"Luis Enrique je uspio dati novi poticaj reprezentaciji nakon svog dolaska obavivši smjenu generacija. Uspio se dva puta plasirati na završni turnir Lige nacija te je vodio reprezentaciju do polufinala Eura davši tim rezultatima osobni pečat s prepoznatljivim stilom igre. Dao je priliku mladim talentima i tako posijao nadu za budućnost. Želimo Luisu Enriqueu sreću u sljedećim profesionalnim projektima. On zaslužuje ljubav i poštovanje našega saveza koji će mu uvijek biti dom", objavio je RFEF.

Luis de la Fuente, rođen u Haru (La Rioja) i bivši igrač Athletic Bilbaa i Seville, biće zadužen za vođenje novog projekta, sa spiskom igrača koje je već selektirao u nižim kategorijama.

De la Fuente je bio na čelu mladog U-21 španskog tima od 2018. godine, zamijenivši Alberta Celadesa, a 2019. osvojio je Evropsko prvenstvo do 21 godine.

Učitaj još novosti