08. 12. 2022 - 09:56
Danas sjednica KSBiH: Očekuje se “okršaj” Mujanović – Čolan
907
Shares
Danas sjednica KSBiH: Očekuje se “okršaj” Mujanović – Čolan

Danas sjednica KSBiH: Očekuje se “okršaj” Mujanović – Čolan

08. 12. 2022 - 09:56
0
Shares

Krajem prošlog mjeseca digla se velika prašina nakon okršaja koji je počeo na relaciji Razija Mujanović - Amer Čolan, piše N1.

Tim povodom danas od 13 sati u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i hercegovine bit će održana redovna sjednica, a prva u novoizabranom sazivu Upravnog odbora.

Objava Razije Mujanović na njenom Facebook profilu, u kojoj optužuje generalnog sekretara Amera Čolana za “torturu i bahato ponašanje” podigla je mnogo prašine u bh. sportskoj javnosti, a iz KS BiH nisu odmah željeli komentarisati bilo šta.

Prije desetak dana stupili smo u kontakt sa predsjednikom UO KS BiH, Borisom Spasojevićem, koji nam je u telefonskom razgovoru potvrdio kako će se o cijelom slučaju raspravljati veoma brzo.

“Sazvat ćemo sjednicu UO u novoizabranom sazivu i raspravljat ćemo o svemu da vidimo gdje to ide bh. košarka. Moramo ocijeniti da li je ono što smo vidjeli u Australiji zapravo bio uspjeh, ili ne. Naravno, pozvat ćemo gospođu Mujanović kako bi i lično iznijela ono što su problemi sa kojim se suočavala reprezentacija, a pozvat ćemo i Amera Čolana, koji će imati također pravo da kaže šta želi”, kazao je tada Spasojević.

Nema sumnje da će biti veoma burno na sjednici, a ostaje nam za nadati se da će se bh. košarkaš vratiti na pravi, uzlazni put, sa kojeg je evidentno skrenula prethodnim dešavanjima.

Učitaj još novosti