06. 12. 2022 - 16:07
ŠPANCI OTKRIVAJU: Livaković je izveo revolucionaran trik....
907
Shares
ŠPANCI OTKRIVAJU: Livaković je izveo revolucionaran trik. Ubuduće će ga svi kopirati

AS TVRDI

ŠPANCI OTKRIVAJU: Livaković je izveo revolucionaran trik. Ubuduće će ga svi kopirati

06. 12. 2022 - 16:07
0
Shares

Dominik Livaković je s tri odbranjena penala u raspucavanju donio Hrvatskoj prolazak protiv Japana (1:1, 4:2) u osmini finala Svjetskog prvenstva te višestruko ušao u povijest. Postao je tek treći golman koji je na jednom SP-u odbranio tri penala. Prvi je to uspio portugalski Ricardo, koji je 2006. u četvrtfinalu protiv Engleske skinuo šuteve Lamparda, Gerrarda i Carraghera.

Drugi je Danijel Subašić. Livakovićev sunarodnjak i prethodnik to je napravio na prošlom SP-u. U osmini finala Hrvatsku je vodio do pobjede protiv Danaca tako što je odbranio penale Eriksenu, Schöneu i Jorgensenu.

Livaković je ponovio ove pothvate odbranama penala Minaminu, Mitomi i Yoshidi. Međutim, s odbranama prva dva penala Japancima postao je prvi golman u povijesti SP-a koji je skinuo oba početna penala u raspucavanju.

Španski As piše ovo te ističe: "Livaković je u povijest ušao tehnikom ili trikom koji će od sada od njega kopirati svi golmani. Za razliku od velike većine golmana, koji stranu na koju će se baciti odaberu i prije nego što vide gdje će lopta ići, on je čekao da izvođači opale loptu i onda se bacio i to tako da se prvo nagnuo naprijed."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PENALE HRVATSKE I JAPANA

Učitaj još novosti