05. 12. 2022 - 23:18
ŠVICARCI NE ŽELE VIŠE DA TRPE DŽAKINE ISPADE: Ugledni list...
907
Shares
ŠVICARCI NE ŽELE VIŠE DA TRPE DŽAKINE ISPADE: Ugledni list žestoko udario po Albancu s Kosova zbog provokacija!

MUNDIJAL U KATARU

ŠVICARCI NE ŽELE VIŠE DA TRPE DŽAKINE ISPADE: Ugledni list žestoko udario po Albancu s Kosova zbog provokacija!

05. 12. 2022 - 23:18
0
Shares

Reprezentacija Srbije u petak je završila učešće na Mundijalu u Kataru, pošto je u odlučujućem meču trećeg kola grupne faze takmičenja doživjela bolan poraz od Švicarske (2:3).

Baš kao i prije četiri godine u Rusiji, u centru pažnje ponovo je bio reprezentativac Švicarske Granit Džaka koji je ponovo provocirao fudbalere i navijače Srbije.

Psovao je igrače, hvatao se za međunožje i provocirao klupu Orlova, a nakon meča je otišao i korak dalje - pozirao je u dresu sa brojem 26 na kom je pisalo "Jašari".

Iako se pravdao da je tim potezom želio da pruži podršku svom mlađem saigraču Ardonu Jašariju, bilo je jasno kao dan da je ovim skandaloznim gestom želio da dodatno uzburka strasti.

Čak su i u Švicarskoj svjesni da je njihov kapiten imao namjeru da isprovocira Srbe, zbog toga se našao na udaru kritika uglednog lista "NCC" koji je napisao sljedeće:

"Gestovi kapitena Švicarske su isprivocirali drugačije rekacije širom Balkana. Mišljenja su različita o Džakinom hvatanju za međunožje. Dok su srpski mediji isprovocirani, kosovski slave uspjeh njihovih predstavnika na Svjetskom prvenstvu", navodi se u tekstu.

U tekstu se naglašava se da je Džaka dobro znao da u Srbiji za Ardona Jašarija malo ko zna, dok se prezime Jašari isključivo vezuje za Adema Jašarija ubijenog 1998. gpodine.

Na ove navode švicarskih medija odgovorili su i mediji  Kosova, konkretno list "Koha" u kome se bijesno navodi da je tekst pisao sportski novinar koji ne zna ništa o istoriji sukoba na Kosovu i Ademu Jašariju.

Učitaj još novosti