05. 12. 2022 - 18:23
E ŠTA ĆE SADA REĆI IZ SRBIJE NA OVO? FIFA donijela izuzetno...
907
Shares
E ŠTA ĆE SADA REĆI IZ SRBIJE NA OVO? FIFA donijela izuzetno tešku odluku u slučaju Granita Xhake

THE SUN TVRDI

E ŠTA ĆE SADA REĆI IZ SRBIJE NA OVO? FIFA donijela izuzetno tešku odluku u slučaju Granita Xhake

05. 12. 2022 - 18:23
0
Shares

Kapiten nogometne reprezentacije Švicarske Granit Xhaka koji bio je u centru pažnje tokom utakmice sa Srbijom neće biti kažnjen nakon što je FIFA-ine istrage protiv njega, tvrdi The Sun.

Xhaka je nerijetko tokom utakmice bio na udaru rivala iz Srbije, ali je i sam uzvraćao i bio raspoložen za sukob. Veznjak Arsenala se tokom susreta hvatao za međunožje, psovao na albanskom, a i poslije utakmice je nastavio s provokacijama.
Iskusni veznjak je privukao pažnju nakon utakmice kada je nosio majicu s imenom Jashari na leđima. Kako je rekao, odlučio je podržati mladog kolegu iz reprezentacije Ardona Jasharija.

No, mnogi smatraju da je tako Xhaka odao počast Ademu Jashariju, osnivaču Oslobodilačke vojske Kosova i to je bio jedan od razloga oFIFA-ine istrage, ali kako The Sun tvrdi, neće doći ni do kakve kazne u ovom slučaju, jer je FIFA povjerovala u njegovo objašnjenje.

"Nema nikakve političke pozadine. Ardon Jashari je dio našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Rekao sam mu da ću nositi njegov dres ako prođemo dalje", izjavio je Xhaka.

Ovo nije prvi put da je Xhaka umiješan u incident u utakmici protiv Srbije pošto je već kažnjen, zajedno sa Xherdanom Shaqirijem, u duelu 2018. godine kada su golove proslavljali simbolizirajući orla.

Švicarska će sutra igrati protiv Portugala u borbi za četvrtfinale SP-a.

Učitaj još novosti