04. 12. 2022 - 15:32
Japanski selektor poručio da mogu pobijediti Hrvatsku
907
Shares
Japanski selektor poručio da mogu pobijediti Hrvatsku

Japanski selektor poručio da mogu pobijediti Hrvatsku

04. 12. 2022 - 15:32
0
Shares

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Hajime Morijasu (Moriyasu) izjavio je uoči sutrašnjeg meča osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru da izuzetno poštuju svog rivala Hrvatsku, ali da imaju volju i snagu za pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Osvajanjem prvog mjesta u grupi ispred Španije i Njemačke, Japan je već postao senzacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a selektor Morijasu kazao je danas da je taj uspjeh dao dodatno samopouzdanje da u svom četvrtom pokušaju uspiju proći u četvrtfinale.

- Veselim se utakmici protiv Hrvatske. Imali smo tri dana odmora, što je najvažnije. Igrači su mirni, stabilizirani. Očekujem tešku utakmicu. Teško mi je govoriti o taktici i sastavu. Bit ćemo borbeni, spremni smo na 120 minuta borbe. Morat ćemo imati veći pritisak na suparnika. Morat ćemo biti agresivniji, naša namjera nije bila igrati defanzivno protiv Njemačke i Španije. Nije nam namjera niti sada. Hrvatska može igrati na različite načine, moramo biti spremni - rekao je Morijasu.

Japan je na prošlom Mundijalu u Rusiji ispao u osmini finala od Belgije, izgubivši 2-3.

- Hrvatska ima odlične igrače, srebreni su sa zadnjeg SP-a. Poštujemo svog protivnika. Dosta su snalažljivi kao ekipa, lako se prilagođavaju različitim situacijama te stilovima igre. Oni su uporni, čvrsti i dosljedni. Bit će to veliki izazov. Poznajem dosta igrača i njihovog selektora, znam i Mihaela Mikića. Nadam se da im neće otkriti sve naše tajne - rekao je japanski selektor i dodao da njegov tim ima jaku volju da pobijedi Hrvatsku.

Učitaj još novosti