04. 12. 2022 - 13:16
Zbog njega je na utakmicama "dozivao svoju majku", a sada...
907
Shares
Zbog njega je na utakmicama

Zbog njega je na utakmicama "dozivao svoju majku", a sada tvrdi: Ovog Messija svako može zaustaviti

04. 12. 2022 - 13:16
0
Shares

Već sada se zna da nas u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva očekuje veliki okršaj u kojem će se sastati Nizozemska i Argentina, a u centru pažnje našao se nekadašnji nizozemski reprezentativac Rafael van der Vaart zbog svog komentara na račun Lionela Messija.

Nakon što je završio prije nekoliko godina svoju igračku karijeru Van der Vaarta većinom viđamo u TV emisijama posvećenim fudbalu gdje ima ulogu stručnog komentatora.

Tako je i tokom Svjetskog prvenstva u Kataru jer je Van der Vaart specijalni gost na jednoj od nizozemskih televizija, a upravo se ovaj bivši veznjak Real Madrida jučer pojavio u programu nakon meča Argentine i Australije.

Argentinci su u osmini finala uspjeli da sa 2:1 pobijede selekciju Australije, a briljirao je Lionel Messi koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu.

Jasno je koliko je Messi motivisan da u svom zadnjem pokušaju s Argentinom osvoji zlatnu medalju, te je nevjerovatno koliko igra Gaučosa ovisi o njegovom raspoloženju na terenu.

Sigurno je da nas u četvrtfinalu čeka žestok duel Nizozemske i Argentine i jasno je da će se Nizozemci maksimalno spremiti da zaustave Messija jer su svjesni da će u tom slučaju zaustaviti u potpunosti Gaučose.

Van der Vaart je upravo komentarisao Messija protiv kojeg je imao priliku nekoliko puta da igra u svojoj karijeri.

Nekadašnji veznjak smatra da Nizozemcima ne prijeti tolika opasnost od Messija jer je danas dosta lakše da ga zaustave nego prije desetak godina kada je on bio na vrhuncu karijere.

"Ovaj Messi? Igrao sam protiv 'onog Messija' i vjerujte mi dozivao sam svoju majku na tim utakmicama. Nevjerovatno koliko je tada bio dobar i nisi mogao uopšte da ga uhvatiš na terenu. Danas je to druga stvar, možete ga vrlo lako zaustaviti. Neće biti problema za naš tim ako se dobro organizuju", rekao je Van der Vaart.

Utakmica između Nizozemske i Argentine na rasporedu je već u petak s početkom u 20 sati, a ovaj okršaj će se igrati na Lusail stadionu.

Nizozemci će imati priliku da se osvete Gaučosima za poraz u polufinalu Mundijala 2014. godine u Brazilu kada su Argentinci nakon bolje izvođenih penala na kraju prošli u finale ovog takmičenja.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti