03. 12. 2022 - 22:10
ODBRANA KARIJERE ARGENTINSKOG GOLMANA! Svi su već vidjeli meč...
907
Shares
ODBRANA KARIJERE ARGENTINSKOG GOLMANA! Svi su već vidjeli meč u produžecima, a uslijedilo je ČUDO

MUNDIJAL U KATARU

ODBRANA KARIJERE ARGENTINSKOG GOLMANA! Svi su već vidjeli meč u produžecima, a uslijedilo je ČUDO

03. 12. 2022 - 22:10
0
Shares

Argentina je večeras pobijedila Australiju s 2:1 i uspjela je osigurati plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje ih čeka duel s Nizozemskom.

Gaučosi su slavili pogocima Lionela Messija i Juliana Alvareza, ali su se stvari zakuhale u samom finišu nakon što je Enzo Fernandez autogolom vratio Australiju u utakmicu.

Imala je potom ova selekcija nekoliko opasnih situacija da izjednači rezultat i da kazni nestvarne promašaje Lautara Martineza na drugoj strani.

Posljednje sekunde donijele su nestvarnu dramu, a junak je postao golman Argentine Emiliano Martinez koji je u 97. minuti odbranio zicer.

Napadač Australije Garang Kuol našao se oči u oči s golmanom Gaučosa. Šutirao je, pola svijeta je vidjelo loptu u mreži, ali Martinez je napravio čudesnu odbranu i spasio je svoju reprezentaciju.

OVDJE pogledajte ovu zaista nestvarnu odbranu Emiliana Martineza koja je osigurala pobjedu u večerašnjem duelu.

Zahvalni su 30-godišnjem golmanu saigrači za intervenciju koju je napravio. Vidjelo se to jer su mu svi pritrčali u zagrljaj.

Čuvaru mreže Aston Ville i reprezentacije Argentine ovo je definitivno najveća odbrana karijere, iako je i ranije imao sjajnih intervencija.

Ko zna šta bi se dešavalo da je Kuol uspio postići pogodak i odvesti meč u produžetak jer je Australija bila u ozbiljnom zaletu.

Emiliano Martinez do 2021. godine nije bio u ozbiljnim razmatranjima za nacionalni tim jer je bio rezerva u Arsenalu, ali mu se sreća ubrzo nasmiješila, piše sportsport.ba.

Nekoliko dobrih utakmica u Arsenalu i transfer u Villu pomogli su mu u reprezentativnoj karijeri i ovo večeras mu je bio 23. nastup za nacionalni tim.

Učitaj još novosti