03. 12. 2022 - 21:20
NEZAPAMĆENOM PREVAROM PROŠLI GRUPU NA SP?! Da li je moguće da...
907
Shares
NEZAPAMĆENOM PREVAROM PROŠLI GRUPU NA SP?! Da li je moguće da se ovo desilo na Mundijalu?! Svijet BRUJI o snimku s meča (VIDEO)

MUNDIJAL U KATARU

NEZAPAMĆENOM PREVAROM PROŠLI GRUPU NA SP?! Da li je moguće da se ovo desilo na Mundijalu?! Svijet BRUJI o snimku s meča (VIDEO)

03. 12. 2022 - 21:20
0
Shares

Prilično nevjerovatno zvuči da se jedna reprezentacija služila prevarom kako bi na utakmici Svjetskog prvenstva došla do cilja.

Međutim, jedan snimak sa utakmice posljednjeg kola grupne faze između Australije i Danske izazvao je puno pažnje, a na njemu su Australijanci uhvaćeni "na djelu".

Ništa nelegalno nisu uradili, ništa protiv pravila, međutim, ukoliko su tačni navodi inostranih medija, prije svega australijskih, "Sokerusi" su pokupili poruku fudbalerima Danske sa klupe, odnosno od stručnog štaba i to zatim iskoristili u svoju korist.

Pri rezultatu 1:0 za Australiju, Danska je pravila promjene kojima je pokušala da se vrati u meč i dođe do preokreta i plasmana u nokaut fazu.

U 69. minutu je u igru ušao Andreas Kornelijus umesto Joakima Melea.

Kornelijus je dobio papirić sa instrukcijama koje je po ulasku na teren odnio kapitenu Kristijanu Eriksenu, koji ga je, navodno, proslijedio Pjer-Emilu Hojbjergu.

Ubrzo je papir završio na terenu, a pronašao ga je napadač Australije, Mičel Djuk, on ga je pokupio, a zatim odnio svojim trenerima.

OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Posebno je zanimljivo da u stručnom štabu Australije radi i Endru Klark koji radi i u danskom Kopenhagenu. Upravo je on čovek koji je pročitao poruku fudbalerima.

Nakon toga, Australija je hitro reagovala. Napravila je izmjenu već u 74. minutu i napravila taktičke promjene i bez većih problema sačuvala pobjedu i plasman u narednu fazu.

Navijači oba tima, ali i neutralni ljubitelji fudbala, na društvenim mrežama masovno komentarišu ovaj slučaj.

Iako potez Australijanaca nije sportski, većina je onih kojima nije jasno da su Danci amaterski omogućili rivalu pristup informacijama o svojoj taktici.

Australija je večeras, pak, pred eliminacijom, jer gubi 0:2 protiv snažne Argentine.

Učitaj još novosti