03. 12. 2022 - 11:31
PISAO JE NA FACEBOOKU Prije šest godina molio je Messija da ne...
907
Shares
PISAO JE NA FACEBOOKU Prije šest godina molio je Messija da ne napusti Argentinu, danas blista uz njega

PISAO JE NA FACEBOOKU Prije šest godina molio je Messija da ne napusti Argentinu, danas blista uz njega

03. 12. 2022 - 11:31
0
Shares

Prije šest godina, nakon još jednog neuspješnog pokušaja da s Argentinom osvoji Copa Americu, Lionel Messi odlučio je povući se iz argentinske reprezentacije. Tada je 15-godišnji Enzo Fernandez na Facebooku objavio poruku u kojoj je zamolio Messija da ne odlazi. Danas igra s njim u reprezentaciji i vodi tim na Svjetskom prvenstvu.

"Napravi što želiš, ali, Lionele, molim te razmisli o ostanku. Ostani i zabavljaj se. U svijetu nevjerovatnih pritisaka, uspjeli su iz igre izvući ono najplemenitije, zabavu. Vidjeti te kako igraš u argentinskim bojama najveći je ponos na svijetu. Igraj zbog zabave, ti niti ne znaš da dok se ti zabavljaš koliko se samo mi zabavljamo. Hvala ti i oprosti nam", napisao je Fernandez 2016. godine.

Messi se u međuvremenu, nakon kraće pauze, vratio u argentinski dres, dosanjao i titulu u Copa Americi, a sad se nada i da će otići do kraja na Svjetskom prvenstvu. Do naslova na Copi stigao je nakon tri poraza u finalima. Jednom je igrao finale Svjetskog prvenstva, 2014. u Brazilu kad je Njemačka slavila golom Marija Götzea iz 113. minute.

U utakmici protiv Meksika, Fernandez je zabio svoj prvi gol za Argentinu. Asistent je bio Messi. Protiv Poljske je namjestio drugi gol Argentine u pobjedi 2:0.

"Dobro poznajem Enza iz reprezentacije, a igrao sam protiv njega u Ligi prvaka. Zaslužuje ovo, on je spektakularan dečko i vrlo važan igrač za našu reprezentaciju", rekao je Messi o svom suigraču.

 


Index.hr

Učitaj još novosti