03. 12. 2022 - 08:25
CIRKUS SE NASTAVIO VAN STADIONA Sijevale su šake, umalo da...
907
Shares
CIRKUS SE NASTAVIO VAN STADIONA Sijevale su šake, umalo da dođe do ozbiljne tuče: Navodno sve zbog zastave

CIRKUS SE NASTAVIO VAN STADIONA Sijevale su šake, umalo da dođe do ozbiljne tuče: Navodno sve zbog zastave

03. 12. 2022 - 08:25
0
Shares

Reprezentacija Srbije ispala je u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. Srbi su izgubili 3:2 protiv Švicarske u dvoboju preponom tenzija te tako s jednim osvojenim bodom i kao posljednji u grupi završili takmičenje koje su sanjali osvojiti.

Poznato je da se nogometaši Srbije i Švicarske baš ne vole, jer su legende te reprezentacije Albanci Xhaka i Shaqiri, a ranije je igralo još nekoliko nogometaša albanskog porijekla.

Švicarska je pobijedila Srbiju i prije četiri godine na SP-i u Rusiji kada su nogometaši porijeklom s Kosova slavili golove protiv Srbije pokazujući rukama simbol orla. Od tada traje prava mržnja prema nekim reprezentativcima Švicarske.

Tokom utakmice bilo je međusobnih provokacija. Jedni su drugima pokazivali onu stvar, a nakon gola Srbije njihov izbornik Dragan Stojković je psovao ''mater šiptarsku''.

Pred kraj utakmice izbila je umalo masovna tučnjava koju su oni mirnijih glava uspjeli u posljednji trenutak smiriti.

Užarena atmosfera s terena viđena je i kod navijača. Navijači Srbije reagirali su na jednu službenu zastavu države Kosovo pa su pokušali napasti ljude koji su ju nosili.

Bilo je to kod ulaza na stadion, ali srećom se sve smirilo bez većih posljedica. Palo je par udaraca, ali je osiguranje bilo blizu. 


Gol.hr

 

Učitaj još novosti