03. 12. 2022 - 08:02
Defanzivac Srbije je ispričao realnost: Ogradio se od...
907
Shares
Defanzivac Srbije je ispričao realnost: Ogradio se od provokacija, rekao je da su trebali postupiti ovako

Defanzivac Srbije je ispričao realnost: Ogradio se od provokacija, rekao je da su trebali postupiti ovako

03. 12. 2022 - 08:02
0
Shares

Švicarska reprezentacija pobijedila je Srbiju 3:2 u utakmici posljednjeg kola grupe G na Svjetskom prvenstvu te tako postala posljednji sudionik osmine finala turnira u Kataru. Švicarci su poveli golom Xherdana Shaqirija, Srbija je preokrenula preko Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, a Švicarska potom golovima koje su postigli Breel Embolo i Remo Freuler stigla do pobjede.

I ovaj ogled Švicarske i Srbije obilježile su tenzije. U središtu sukoba ponovo su bili srpski nogometaši te švicarski reprezentativci albanskog porijekla, Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri. Shaqiri je nakon gola ušutkivao srpske navijače koji su mu zviždali, a selektor Srbije Dragan Stojković poslije pogotka Srbije psovao je "majku šiptarsku". Kulminacija svega dogodila se sredinom drugog poluvremena.

Srbi su tražili penal, ali nisu ga dobili te je tu započelo dobacivanje između Xhake i srpske klupe. Xhaka se tom prilikom uhvatio za međunožje. Prebacivanje fokusa s nogometnih na nenogometne stvari kao da je više odgovaralo Švicarskoj jer Srbija do kraja susreta gotovo da i nije zaprijetila protivničkom golu.

Baš to rekao je nakon utakmice i srpski reprezentativac Strahinja Pavlović:

"Ma da, ali to su neke stari koje su njima išle u prilog. Gubili smo vrijeme i dobivali kartone, najbolje bi bilo da smo im dali dva komada i da smo ih poslali kući. Ovako, sve te tučnjave i sve te provokacije, to je totalno nebitno."


Index.hr

Učitaj još novosti