03. 12. 2022 - 07:50
NAGLA POPULARNOST Anonimus je zvijezda Mundijala: Zbog ovog...
907
Shares
NAGLA POPULARNOST Anonimus je zvijezda Mundijala: Zbog ovog snimka žene ga salijeću i mole da ih oženi

NAGLA POPULARNOST Anonimus je zvijezda Mundijala: Zbog ovog snimka žene ga salijeću i mole da ih oženi

03. 12. 2022 - 07:50
0
Shares

Nastupi na velikoj sceni obično nekom donesu planetarnu slavu. To je slučaj sa igračem koji je na Svjetsko prvenstvo stigao kao totalni anonimus, a sada je prva zvijezda, barem među ženskom populacijom.

Ispostavilo se da se nekom nakon jednog gola na Svjetskom prvenstvu može život totalno pormijeniti kao što je to otkrio južnokorejski napadač Cho Gue Sung .

Ovaj 24-godišnjak, koji je bio "niko" u svijetu fudbbala prije nego što je postigao dva gola protiv Gane u ponedjeljak, od tada je sa samo 20.000 Instagram pratitelja stigao do brojke od 1.6 miliona i bio je prisiljen isključiti svoj telefon zbog sve pažnje koju je dobivao.

Opsesija je tolika da je snimak na kojem Cho samo sjedi na klupi skupila više skoro osam miliona pregleda na društvenim mrežama.

Video pogledajte OVDJE.

Mnoge djevojke su mu se javile i mole ga da ih ožen što dovoljno govori kakva opsjednutost vlada među ženskom populacijom za ovim napadačem.

"Morao se malo odmoriti", rekao je danas kolegama novinarima novinar Seo Jung Hwan.

"Njegov telefon je radio cijelu noć. To ga je držalo budnim. Pokušavao se koncentrisati na fudbal, a cijelo vrijeme su stizale poruke."

Bio je to meteorski uspon za čovjeka koji je sebe opisao kao "beznačajnog", a da gotovo nikakve informacije o njegovom privatnom životu nisu objavljene u javnosti - osim činjenice da već ima djevojku.

Rođen je 1998. godine u gradu Ansan, a oba roditelja su mu sportisti. To je praktično jedino što se zna o njegovom privatnom životu.

Fudbalom se počeo baviti kao dječak, igrajući u omladinskoj školi FC Anyang gdje je bio defenzivni vezni igrač.

Cho je ostao na toj poziciji tokom svog boravka na Univerzitetu Gwangju, ali mu je trener rekao da ne radi dovoljno dobro te je 2017. postao napadač.

Dvije godine kasnije postao je profesionalac za Anyang, isti tim za koji je igrao kao mladić, i bio je treći najbolji strijelac u K League 2 do kraja svoje prve sezone.

Ljetos je prešao u Jeonbuk Hyundai Motors koji igra u K League 1, najvišem rangu korejskog fudbala.

Kao što je to obavezno za sve Južnokorejce, Cho je 2021. otišao u vojsku na obveznu službu i tamo je proveo vrijeme igrajući za Gimcheon Sangmu - ekipu južnokorejskih oružanih snaga.

Prvi put korejsku reprezentaciju je pozvan2021., a prvu je utakmicu odigrao u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Libanona u septembru te godine.

Nakon fantastične sezone s Jeonbukom, Cho je uvršten u južnokorejsku selekciju za Svjetsko prvenstvo i doveden je kao zamjena u njihovoj utakmici protiv Gane te je postigao dva gola.

U duelu trećeg kola protiv Portugala bio je starter, ali nije dao značajan doprinos u pobjedi 2:1. Ipak, njegova reprezetnacija je prošla dalje i to je ono što mu je najvažnije u ovom trenutku.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti