02. 12. 2022 - 12:41
Istina ili "igrice" selektora Španije: Da sam znao rezultat...
907
Shares
Istina ili

Istina ili "igrice" selektora Španije: Da sam znao rezultat drugog meča, dobio bih srčani

02. 12. 2022 - 12:41
0
Shares

Selektor Španije Luis Enrique na konferenciji za medije poručio je kako nije bio upućen u rezultat druge utakmice u grupi E koja je na kraju bila najdramatičnija na cijelom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Španci su prošli dalje kao drugoplasirani u grupi, odmah iza Japana koji je slavio u njihovom međusobnom okršaju rezultatom 2:1.
Mnogi su prozvali Španiju da je namjerno prepustila pobjedu Japanu kako bi izbacila Njemačku, ali i izbjegla Hrvatsku i Brazil u duelima osmine finala i eventualnog četvrtfinala na Mundijalu.

Bez obzira na to da li su Španci kalkulisali ili ne, Njemački navijači nemaju toliko pravo kriviti Crvenu furiju jer su oni sami propustili dvije pobjede u prva dva kola.

Međutim, selektor Španije se na konferenciji za medije pravio da ne zna za rezultat utakmice Kostarika - Njemačka. Poručio je i da ne zna da su Španci bili nadomak ispadanja 15 minuta prije kraja kada je Kostarika imala vodstvo 2:1.

"Bili smo na pragu ispadanja? Nisam pratio drugu utakmicu. Kada se to dogodilo? Nisam ovo znao. Da sam to znao, dobio bih srčani udar", govorio je Enrique na konferenciji za medije za što mnogi smatraju da nije istina.

Enrique je dodao da je gol Japana bio vjerovatno neregularan, ali i da nema šta slaviti uprkos plasmanu dalje.

"Nikad ne slavim poraze tako da nemamo šta slaviti. Prošli smo dalje, ali ja nemam šta slaviti", dodao je Španac.

Podsjetimo, Španija će u osmini finala igrati protiv Maroka.

Učitaj još novosti