01. 12. 2022 - 14:15
U SRBIJI SU BIJESNI, RAZLOG JE IZJAVA ŠVICARCA KOJI IH JE...
907
Shares
U SRBIJI SU BIJESNI, RAZLOG JE IZJAVA ŠVICARCA KOJI IH JE PROVOCIRAO SA DŽAKOM I ŠAĆIRIJEM: Bilo je potrebno da uprljam ruke

MUNDIJAL U KATARU

U SRBIJI SU BIJESNI, RAZLOG JE IZJAVA ŠVICARCA KOJI IH JE PROVOCIRAO SA DŽAKOM I ŠAĆIRIJEM: Bilo je potrebno da uprljam ruke

01. 12. 2022 - 14:15
0
Shares

Švicarska je prije četiri godine nadigrala Srbiju na Mundijalu u Rusiji, a meč je ostao u sjenci skandala zbog proslave golova Granita Džake i Đerdana Šaćirija koji su pokzivali simbol dvoglavog orla kao provokaciju za srpske navijače.

Kapiten te selekcije bio je Stefan Lihštajner koji je u intervjuu za Blik stao u odbranu svojih tadašnjih saigrača.

U tome im je podršku dao kapiten Lihštajner koji je u tom meču napravio i jasan penal nad Aleksandarom Mitrovićem, ali sudija je samo ostao nijem na tu situaciju.

Četiri godine kasnije Lihštajner je u uoči utakmice Srbije i Švicarske govorio za „Blid“ i rekao da ne misli da je uradio nešto pogrešno jer on kao kapiten mora da podrži saigrače.

„Prije četiri godine Granit i Đerdan su se susreli s mnogo neprijateljstva i udaraca ispod pojasa prije te utakmice. S ljudske strane gledišta vrlo je razumljivo što su se zanijeli s dvoglavim orlom i što su navijali za svoju drugu domovinu osim Švicarske. Ali niko to ne želi da vidi drugi put“, rekao je bivši kapiten.

Kako je istakao nikada mu nije bilo teško da zbog ekipe „uprlja ruke“ zbog čega se ne kaje za pokazivanje dvoglavog orla.

„Uvijek sam se solidarisao sa saigračima, ja nikada nisam bio kapiten koji ne želi da uprlja ruke. To je dio sporta i dio prijateljstva s njima. Gubili smo 1:0 i na poluvremenu smo zahvaljujući Janu Someru bili u igri. Bilo je mnogo nezadovoljstva u svlačionici, a kada smo uspjeli da se vratimo bilo je nevjerovatno emotivno. Usijana atmosfera na tribinama je doprinela. Možda je nekome bilo previše, ali do današnjeg dana ne mislim da je to bila greška“, izjavio je Lihštajner, a ovaj intervju izazvao je bijes u Srbiji.

Učitaj još novosti