01. 12. 2022 - 12:36
NE MORAM SE IZVINJAVATI! Messi konačno odgovorio meksičkom...
907
Shares
NE MORAM SE IZVINJAVATI! Messi konačno odgovorio meksičkom bokseru zbog prijetnji

MUNDIJAL 2022.

NE MORAM SE IZVINJAVATI! Messi konačno odgovorio meksičkom bokseru zbog prijetnji

01. 12. 2022 - 12:36
0
Shares

Meksički bokser Canelo Alvarez optužio je Lionela Msesija da je čistio pod u svlačionici dresom Meksika i da je na taj način ponižavao ovu zemlju.

Argentina je u subotu pobijedila Meksiko sa 2:0 i na taj način otvorila vrata osmine finala, a onda istu ovjerila sinoć pobjedom nad Poljskom istim rezultatom.

Messi je postigao veoma važan gol protiv Meksika, a prilikom slavlja u svlačionici dresom Meksika je, prema mišljenju Canela, čistio pod. Postoji snimak koji naslućuje takvo nešto, ali ispostavit će se da je zvijezda PSG-a slučajno to uradila.

"Mislim da je bio nesporazum. Svako ko me poznaje zna da nikoga ne omalovažavam. To je dio svlačionice", rekao je Messi.

"Ne moram se izvinjavati, niti sam omalovažavao dres Meksika ili bilo koga", dodao je ponajbolji svih vremena.

Canelo Alvarez je priznao svoju grešku i izvinio se Messiju.

"Ovih posljednjih dana dopustio sam da me ponese strast i ljubav koju osjećam prema svojoj zemlji i dao sam komentare koji nisu bili na mjestu zbog kojih se želim ispričati Messiju i narodu Argentine. Svaki dan naučimo nešto novo i ovaj put sam ja bio na redu. Želim objema momčadima puno uspjeha u današnjim utakmicama, a mi ćemo nastaviti bodriti Meksiko do kraja", objavio je Meksikanac na Twitteru.

Podsjećamo, prvobitno je Canelo prijetio Messiju i rekao da je "bolje da moli Boga da ga ne pronađem".

“Kao što poštujem Argentinu, ona mora poštovati Meksiko. Ne govorim o zemlji (Argentini), govorim o Messiju zbog njegovog nepoštivanja", napisao je bokser.

U odbranu Messija stali su neki njegovi bivši saigrači, između ostalih i Sergio Aguero.

"Gospodine Canelo, nemojte tražiti isprike ili probleme, vi sigurno ne znate ništa o nogometu ili onome što se događa u svlačionici", napisao je Aguero na Twitteru.

"Nakon utakmica, dresovi su uvijek na podu zbog znoja. A ako bolje pogledate, on napravi pokret da skine kopačku i slučajno je dotaknuo dres", dodao je bivši napadač Manchester Cityja, Atletica i Barcelone.

Učitaj još novosti