01. 12. 2022 - 10:47
PALA OPKLADA UOČI PENALA O KOJEM BRUJI SVIJET: ‘Kladio sam se...
907
Shares
PALA OPKLADA UOČI PENALA O KOJEM BRUJI SVIJET: ‘Kladio sam se s Messijem i izgubio, a sada će me još kazniti'

MUNDIJAL U KATARU

PALA OPKLADA UOČI PENALA O KOJEM BRUJI SVIJET: ‘Kladio sam se s Messijem i izgubio, a sada će me još kazniti'

01. 12. 2022 - 10:47
0
Shares

Kazneni udarac kojeg je nizozemski sudac Danny Makkelie u srijedu dosudio u korist Argentine nakon navodnog prekršaja poljskog golmana Wojciecha Szczesnog na Lionelu Messiju izazvao je brojne reakcije.

Velika većina ljudi iz nogometnog svijeta smatra kako uopće nije bila riječ o prekršaju za ‘najstrožu kaznu‘, a u to je bio uvjeren i sam Szczesny, koji je Messiju čak ponudio i opkladu.

- Razgovarali smo prije penala, rekao sam mu da bih se okladio u 100 eura da ga sudac neće dosuditi. I tako sam izgubio okladu s Messijem – otkrio je čuvar mreže Juventusa.

Makkelie je pokazao na bijelu tačku nakon pregleda snimke na VAR-u, on je u blagom kontaktu poljskog golmana i argentinskog ofenzivca vidio elemente prekršaja za kazneni udarac. Međutim, pravda je na kraju pobijedila, Messi nije uspio postići pogodak, Poljak mu je sjajno odbranio.

- Ne znam je li to dozvoljeno na Svjetskom prvenstvu, vjerovatno ću dobiti kaznu! No, ne brinem zbog toga. Neću mu ni platiti, nije njemu bitno 100 eura, mislim da ima dovoljno...

Bio je to već drugi kazneni udarac kojeg je Szczesny obranio u Kataru, prvog je skinuo Salemu Al-Dawsariju u pobjedi protiv Saudijske Arabije (2:0).

- Dvaput sam imao sreće. To je sjajan trenutak u karijeri, Svjetsko prvenstvo je maksimum, i ovo je posebno. Ima tu i malo posla koji ide s time, ali potrebno ti je i malo sreće kako bi Messiju obranio penal – zaključio je svoju priču poljski čuvar mreže.

Na kraju su u osminu finala prošli i Argentina i Poljska, a odbrana kaznenog udarca bila je možda i ključna za takav rasplet. Argentinci su slavili rezultatom 2:0, te je Meksiku trebala pobjeda od 3:0 za prolaz, no uspjeli su dobiti Saudijce s nedovoljnih 2:1.

Podsjetila je ova priča na okladu hrvatskog golmana Tomislava Ivkovića, koji je kao igrač Sportinga iz Lisabona u Napulju odbranio kazneni udarac Diegu Armandu Maradoni, a prije toga se s njim u 100 dolara okladio da će upravo to i učiniti, pišu sportske.jutarnji.hr.

Ivković je kasnije Maradoni odbranio i penal na Svjetskom prvenstvu u Italiji kao golman Jugoslavije u utakmici s Argentinom, no taj put ‘Mali Zeleni‘ se nije želio kladiti...

Učitaj još novosti