01. 12. 2022 - 10:13
SKANDALOZNA ODLUKA, PENAL ZA ARGENTINU NIJE POSTOJAO! VAR...
907
Shares
SKANDALOZNA ODLUKA, PENAL ZA ARGENTINU NIJE POSTOJAO! VAR glavnom sudiji nije ponudio najbolji snimak

MUNDIJAL U KATARU

SKANDALOZNA ODLUKA, PENAL ZA ARGENTINU NIJE POSTOJAO! VAR glavnom sudiji nije ponudio najbolji snimak

sportske.jutarnji.hr
01. 12. 2022 - 10:13
0
Shares

Analiza Brune Marića

U 36. minuti utakmice između Argentine i Poljske ponovno se dogodila skandalozna odluka VAR suca da zove glavnog suca Makkelieja na pregled snimke radi potencijalnog kaznenog udarca za Argentinu. Vidljivo je bilo kako snimke koje je VAR sudac pripremio sucu, nisu bile one najbolje, čak bih rekao da je to bilo dosta sugestivno iz VAR sobe. Ne želim vjerovati da je to bilo zbog toga što je u duelu bio Messi, ali svakako je sreća da pogodak nije postignut, jer to bi bila prava nepravda!

U spornom trenutku došlo je do kontakta između Messija i poljskog golmana, ali taj je kontakt golmanskom rukom bio previše lagan da bismo razgovarali o kaznenom udarcu.

SITUACIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

U sudačkoj nadoknadi utakmice igrane između Francuske i Tunisa, Francuzi su postigli gol, ali se aktivirao VAR, pa je sudac nakon pregleda snimke poništio gol zbog zaleđa.

Prema novim napucima o tumačenju namjerne igre/odbijanca, ako obrambeni igrač odigra loptu pod pritiskom, ili mu tijelo prilikom odigravanja lopte nije u balansu - nema potpunu kontrolu nad svojim tijelom (nekomforna situacija) - ne smatra se da se radi o tzv. namjernom igranju i drugoj akciji. Ako se nakon takve reakcije obrambenog igrača, napadač, koji je bio u položaju zaleđa u trenutku odigravanja lopte njegovog suigrača, izravno uključi u aktivnu igru ili igra loptom treba biti kažnjen zbog zaleđa.

27133591 GLYN KIRK Afp

27133615
 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

27133609
 ODD ANha on November 30, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN/AFP)DERSEN Afp

Da se razumijemo, ova odluka u konkretnoj situaciji za mene osobno nije nogometna, ali je tako definirana novim naputcima. Shodno tome, ipak je ova odluka ispravna.

Učitaj još novosti