01. 12. 2022 - 08:32
POLA FRANCUSKE NIJE ZNALO REZULTAT S MEČA PROTIV TUNISA: Bili...
907
Shares
POLA FRANCUSKE NIJE ZNALO REZULTAT S MEČA PROTIV TUNISA: Bili su uvjereni da su izbjegli poraz, a razlog je NESTVARAN

MUNDIJAL U KATARU

POLA FRANCUSKE NIJE ZNALO REZULTAT S MEČA PROTIV TUNISA: Bili su uvjereni da su izbjegli poraz, a razlog je NESTVARAN

01. 12. 2022 - 08:32
0
Shares

Tunis je u 3. kolu grupe D Svjetskog prvenstva u Kataru savladao aktuelnog prvaka svijeta Francusku s 1:0, a jedini pogodak na utakmici djelo je Wahbija Khazrija.

Tunižani su savladali Francuze s 1:0, ali im to nije bilo dovoljno za prolaz dalje u grupi D jer je Australija savladala Dansku istim rezultatom i sa šest bodova je otišla u osminu finala Mundijala.

Ipak, ono što se dešavalo u posljednjim sekundama meča Tunisa i Francuske nešto je što se ne viđa često u svijetu fudbala.

Antoine Grizemann je u 98. minuti postigao pogodak za 1:1 i sudija Matthew Conger s Novog Zelanda je potom označio kraj utakmice.

Uslijedio je potom poziv iz VAR sobe. Ispostavilo se da je Griezmann bio u ofsajdu i pogodak je poništen. Utakmica je nastavljena, igralo se dodatnih 30-ak sekundi i Conger je potom definitivno označio kraj meča i Tunis je slavio pobjedu.

Međutim, za gledaoce u Francuskoj rezultat je ostao 1:1. Francuska televizija (TF1) odmah se isključila iz prijenosa nakon što je sudija po prvi put označio kraj meča i počeli su prikazivati reklame.

Gledaoci u ovoj zemlji tako nisu znali šta se dešava na terenu i da je pogodak poništen. Za njih je meč okončan 1:1.

TF1 je svjestan greške koju je napravio. Izvinjenje je stiglo u programu uživo, ali na društvenim mrežama.

"Dragi gledaoci. Isključili smo se iz programa nakon što je sudija svirao kraj, kao što to radimo i na svim ostalim utakmicama, kako bismo našli prostor za reklame. U tom trenutku VAR se oglasio i poništio je gol Trikolora, te zbog reklama niste mogli vidjeti taj trenutak. Žao nam je što to niste mogli vidjeti uživo", poruka je TF1.

Navijači Francuske su naravno veoma nezadovoljni. Nisu očekivali ovako veliki propust televizije i to nezadovoljstvo su iskazali na društvenim mrežama.

Sigurno je da do kraja Svjetskog prvenstva TF1 neće žuriti s isključenjima s utakmica jer danas se pokazalo da VAR može vratiti fudbalere na teren čak i kada se čini da je utakmica završena.

Učitaj još novosti