30. 11. 2022 - 19:21
SPEKTAKULARAN RASPLET U GRUPI C: Viša MATEMATIKA muči Mesija i...
907
Shares
SPEKTAKULARAN RASPLET U GRUPI C: Viša MATEMATIKA muči Mesija i kompaniju, TOTALNO LUDILO se očekuje, SVE JE MOGUĆE!

MUNDIJAL U KATARU

SPEKTAKULARAN RASPLET U GRUPI C: Viša MATEMATIKA muči Mesija i kompaniju, TOTALNO LUDILO se očekuje, SVE JE MOGUĆE!

30. 11. 2022 - 19:21
0
Shares

Spektakularno posljednje kolo oćekuje se u grupi C, Mundijala u Kataru, s obzirom da sve četiri ekipe mogu proći u osminu finala, ali mogu i da ispadnu.

U najboljoj situaciji pred odlučujuće utakmice, bar što se tiče bodovnog salda, nalazi se Poljska, koja ima četiri boda i gol razliku 2:0.

Međutim, otežavajuća okolnost za Poljake je činjenica da igraju protiv Argentine, jednog od favorita za osvajanje Mundijala. Argentinci su uspjeli da se oporave nakon neočekivanog poraza od Saudijske Arabije, te uspjeli da dođu do tri boda u meču protiv Meksika. To im je bilo dovoljno da u treće kolo uđu sa druge pozicije sa tri boda uz gol razliku 3:2.

Na trećem mjestu je Saudijska Arabija koja takođe ima tri boda ali lošiju gol razliku - 2:3, a posljednji je Meksiko sa jednim bodom i gol razlikom 0:2.

GRUPA C, 3. KOLO

Poljska - Argentina 20.00

Saudijska Arabija - Meksiko 20.00

Imajući u vidu ovakvu situaciju na tabeli, jasno je da postoji bezbroj kalkulacija za svaku ekipu u ovoj grupi.

Jasno je da Poljskoj remi protiv Argentine donosi prolaz dalje (pobjeda i sigurno prvo mjesto), dok i u slučaju poraza Poljaci mogu proći dalje ukoliko Saudijska Arabija ne pobijedi Meksiko. Naravno, tada bi konačna gol razlika uticala na sam plasman, tako da će Poljaci sigurno težiti bar minimalnom porazu.

RAČUNICA ARGENTINE

- Pobjeda protiv Poljske ih vodi dalje, vjerovatno sa prvog mjesta;

- Ako izgube od Poljske, ispadaju;

- Remi protiv Poljske vodi ih dalje ako i u drugoj utakmici bude neriješeno;

- Remi protiv Poljske ih eliminiše iz takmičenja ako Saudijska Arabija pobijedi Meksiko;

- Remi protiv Poljske vjerovatno ih vodi dalje u slučaju pobjede Meksika nad Saudijskom Arabijom, osim ako ta pobjeda bude 4 i više golova razlike (ili 3 gola razlike ali da Meksiko ima više postignutih golova u grupi od Argentine).

Saudijska Arabija pobjedom protiv Meksika prolazi u osminu finala, u slučaju poraza ispada, a ukoliko remiziraju onda prolaze dalje u slučaju da Argentina izgubi od Poljske ili ukoliko Argentina pobijedi Poljsku sa četiri gola razlike (ako bi Argentina pobijedila sa tri gola razlike, Poljska i Saudijska Arabija bili bi izjednačeni, pa bi u tom slučaju odlučivao veći broj postignutih golova, a ako je i to izjednačeno, Poljska prolazi dalje zbog pobjede u međusobnom duelu).

Meksiko može proći dalje jedino pod uslovom da pobijedi Saudijsku Arabiju. Tu dalje postoje dva scenarija:

- ukoliko Poljska pobijedi Argentinu, Meksiko je drugi bez bilo kakvih daljih kalkulacija,

- u slučaju bilo kog drugog ishoda na toj utakmici, odlučivaće gol razlika, što znači da bi Meksiko morao da ide na ubjedljivu pobedu protiv Saudijaca. Ako Poljska i Argentina remiziraju, Meksiku je potrebna pobjeda od bar tri gola razlike kako bi se izjednačio sa Argentinom u gol razlici, a četiri gola razlike za siguran prolaz dalje (slična situacija kao u slučaju gore između Poljske i Saudijske Arabije).

Treće kolo grupe C na programu je od 20 časova.

Učitaj još novosti