30. 11. 2022 - 17:56
LUDNICA U GRUPI D: Kenguri nakon SENZACIJE idu dalje,...
907
Shares
LUDNICA U GRUPI D: Kenguri nakon SENZACIJE idu dalje, Tricolori se obrukali

MUNDIJAL U KATARU

LUDNICA U GRUPI D: Kenguri nakon SENZACIJE idu dalje, Tricolori se obrukali

30. 11. 2022 - 17:56
0
Shares

Nogometaši Francuske i Australije plasirali su se u nokaut fazu Svjetskog prvenstva u Kataru nakon ludnice u grupi D koja se zahuktala današnjim utakmicama posljednjeg trećeg kola.

Francuska je već ranije osigurala plasman dalje pa su danas u kombinovanom sastavu poraženi od Tunisa s 1:0. Tunižani su vodili i tako došli u neočekivanu priliku za plasman dalje, ali im na ruku nije išao rezultat iz druge utakmice ove grupe gdje je Australija s 1:0 pobijedila Dansku.

Iako je Francuska dominirala na utakmici s ogromnim posjedom lopte, Tunižani su uspjeli u utakmici bez puno prilika krunisati jednu svoju šansu i doći do pobjede. Strijelac je bio Khazri u 58. minuti utakmice.

Ipak, u 98. minuti Griezmann je poravnao, ali je naknadno gol poništen zbog ofsajda.

Slično je bilo i na susretu Danske i Australije gdje su Danci apsolutno dominirali te stvorili brojne prilike. Ipak, Australija je iskoristila nepažnju Danaca i preko Leckieja došla do pobjede vrijedne drugog kruga na Mundijalu.

Francuska će utakmicu osmine finala igrati u subotu protiv drugoplasiranog tima grupe D, dok će Australija dan kasnije odmjeriti snage s prvoplasiranom ekipom. Rasplet grupe D očekuje se večeras nakon utakmica trećeg kola.

Učitaj još novosti