30. 11. 2022 - 23:25
Dea Herdželaš: Iduće godine cilj je povratak na najveće turnire
907
Shares
Dea Herdželaš: Iduće godine cilj je povratak na najveće turnire

NAJBOLJA BH. TENISERKA

Dea Herdželaš: Iduće godine cilj je povratak na najveće turnire

30. 11. 2022 - 23:25
0
Shares

Bosanskohercegovačka teniserka Dea Herdželaš može biti relativno zadovoljna sezonom koja je iza nje.

Rezultatski gledano, nazadovala je za 140 mjesta (godinu je počela kao 188. teniserka svijeta, a završila je na 328. mjestu), ali je istovremeno ispunila i cilj jer se pojavila na sva četiri Grand Slam turnira.

"Pored sva četiri Grand Slama, nastupila sam i na još nekoliko WTA turnira, ali sezonu mi je obilježila i povreda koja je uveliko utjecala na rezultate", kaže 26-godišnja Dea koja se već počinje spremati za narednu sezonu.

"Sada me očekuje mjesec jakih treninga kako bih bila spremna za početak sezone u januaru. Nažalost, neću sezonu početi na Australian Openu, ali mi je cilj povratak na Grand Slam turnire, i to već na Roland Garrosu. Zahvalila bih se svojim sponzorima BH Telecomu, Visit Sarajevo i Bidi Badu na podršci ove godine", rekla je Herdželaš.

Dein trener Ismar Gorčić se također osvrnuo na proteklu godinu i izrazio žaljenje zbog nekih malih povreda koje su onemogućile Deu da napravi bolji rezultat ove godine.

"Šteta zbog povreda, ali naš cilj je u velikoj mjeri ostvaren, a bio je da se nastupi na sva četiri Grand Slam turnira. Uvjeren sam da će se Dea u 2023. godini vratiti još jača i spremnija za nove uspjehe. Sada kreću zimske pripreme i nadam se da će već od januara Dea krenuti sa nastupima na turnirima. Sada nam je prvi cilj povratak među 200 najboljih teniserki svijeta", rekao je Gorčić.

Učitaj još novosti