29. 11. 2022 - 22:38
NEVJEROVATNA SITUACIJA O KOJOJ BRUJI PLANETA! Taremi oboren u...
907
Shares
NEVJEROVATNA SITUACIJA O KOJOJ BRUJI PLANETA! Taremi oboren u 99. minuti, Iranci zaboravili da su u napadu i odmah opkolili sudiju

MUNDIJAL U KATARU

NEVJEROVATNA SITUACIJA O KOJOJ BRUJI PLANETA! Taremi oboren u 99. minuti, Iranci zaboravili da su u napadu i odmah opkolili sudiju

29. 11. 2022 - 22:38
0
Shares

Utakmicu za prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva igrale su reprezentacije Irana i SAD-a, a na kraju su Amerikanci ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0, te su tako ostvarili prolaz dalje.

Iranu je odgovarao remi na ovom susretu kako bi ostvarili prolaz dalje, ali su na kraju minimalno poraženi.

U prvom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa, a bila je to reprezentacija SAD-a, te se samo čekalo kada će postići gol.

Desilo se to u 38. minuti kada je Dest sjajno asistirao Pulišiću koji je postigao gol i na kraju će se ispostaviti donio prolaz u osminu finala svojoj reprezentaciji.

U drugom poluvremenu Iran je zaigrao dosta bolje, te su stvorili nekoliko prilika, ali nisu uspjeli da dođu do izjednačenja.

Prava drama odigrala se u devetoj minut sudijske nadoknade. Nakon jednog centaršuta, napadač Irana Taremi je pao u kaznenom prostoru, ali je uspio uputiti udarac.

Njegov šut je odbranio golman SAD-a, Taremi, ali su Iranci odmah okružili glavnog arbitra ove utakmice, Lahoza, piše sportsport.ba

Odlučio je sudija iz Španije da pogleda situaciju, naravno nakon konsultacija sa ekipom sudija iz VAR sobe.

Ipak, nakon gledanja situacije, odlučio je da nije bilo elemenata za jedanaesterac, te je svirao kraj utakmice.

Cijelu situaciju možete pogledati OVDJE.

Učitaj još novosti