29. 11. 2022 - 20:48
ŠOK U TABORU KARIOKA, STREPE I ČEKAJU REZULTATE: Je li...
907
Shares
ŠOK U TABORU KARIOKA, STREPE I ČEKAJU REZULTATE: Je li Svjetsko prvenstvo gotovo za njega?

ALEX SANDRO SE POVRIJEDIO

ŠOK U TABORU KARIOKA, STREPE I ČEKAJU REZULTATE: Je li Svjetsko prvenstvo gotovo za njega?

29. 11. 2022 - 20:48
0
Shares

Nakon što se Neymar povrijedio u prvom meču u Kataru protiv Srbije, sada je povrijeđen još jedan bitan igrač Brazila i za njega je nastavak Svjetskog prvenstva pod znakom pitanja.

Reprezentacija Brazila je nakon Francuske druga koja se plasirala u osminu finala Mundijala u Kataru, a to su još učinili Portugal, Nizozemska i Senegal.

Karioke su nakon dva kola na maksimalnom učinku sa šest bodova nakon mečeva protiv Srbije i Švicarske, te će gotovo sigurno s prvog mjesta otići u osminu finala.

U prvom kolu Brazil je s 2:0 savladao Srbiju, no vijesti koje su šokirale Brazilce jeste povreda Neymara koja ga je s terena udaljila najmanje do kraja gurpne faze.

Brazilci sada strepe zbog još loših vijesti vezanih za medicinski bilten jer se protiv Švicarske povrijedio još jedan bitan igrač.

Naime, na sinoćnjem meču protiv Švicarske na bol u mišići požalio se Alex Sandro koji je zamijenjen u 85. minuti utakmice.

Njega Tite sigurno neće koristiti u utakmici protiv Kameruna u posljednjem kolu, a pitanje je da li će uopšte nastaviti igrati u Kataru, piše sportsport.ba.

U stručnom štabu reprezentacije Brazila nadaju se da pregledi neće pokazati puknuće mišića, te da će se Sandro na teren vratiti već za utakmicu osmine finala.

Ukoliko se dogodi suprotno, Svjetsko prvenstvo za Alexa Sandra je završeno već nakon dva nastupa.

Na poziciji lijevog beka Brazil ima i Alexa Tellesa, igrača Seville, koji je zamijenio Sandra u meču protiv Švicarske.

Dakle, za tri dana je Brazilu potreban bod protiv Kameruna kako bi i teoretski osvojio prvo mjesto u grupi, dok bitku za drugu poziciju vode Srbija i Švicarska. 

Učitaj još novosti