29. 11. 2022 - 19:32
SUDIJA JE PROVJERIO DA LI JE ŽIV, a onda su nogometaši...
907
Shares
SUDIJA JE PROVJERIO DA LI JE ŽIV, a onda su nogometaši Ekvadora dotrčali do neutješnog Caiceda

MUNDIJAL U KATARU

SUDIJA JE PROVJERIO DA LI JE ŽIV, a onda su nogometaši Ekvadora dotrčali do neutješnog Caiceda

29. 11. 2022 - 19:32
0
Shares

Reprezentacija Ekvadora eliminisana je sa Svjetskog prvenstva u Kataru, a svoj put dalje izborila je izuzetno borbena selekcija Senegala.

Ove dvije reprezentacije imale su direktan okršaj za prolaz dalje u narednu rundu takmičenja, a više sreće imao je Senegal.

Ekvadoru je na ovoj utakmici odgovarao i bod kako bi prošli dalje, dok je Senegalu bila potrebna pobjeda koju su na kraju ostvarili.

Senegalci su poveli u 44. minuti utakmice nakon što je dosuđen penal, a gol sa bijele tačke postigao je Sarr.

Sve je bilo idealno za Ekvador u 67. minuti kada je Caicedo postigao gol za poravnanje i nastupilo je slavlje igrala ove reprezentacije.

Međutim, samo tri minute kasnije Koulibaly je postigao gol za Senegal, te će se na kraju ispostaviti da je to bio presudan trenutak.

Nakon što je sudija odsvirao kraj utakmice, krenulo je slavlje igrača Senegala, dok su reprezentativci Ekvadora tugovali, piše sportsport.ba.

Neutješan je bio Caicedo koji je pao na zemlju i brizuno u plač, a u jednom trenutku mu je prišao sudac da provjeri da li je sve uredu sa njim.

Nakon toga do njega su dotrčali njegovi saigrači iz reprezentacije, te su ga nekako podigli i skoro pa odnijeli u svlačionicu.

Zaista se po tome najbolje vidi koliko mu je značilo sve ovo, te koliko je na kraju bolno bilo ovo ispadanje sa Svjetskog prvenstva za njega.

Video ovog događaja možete pogledati OVDJE.

Učitaj još novosti