29. 11. 2022 - 16:06
VATRENI PROTIV SENZACIJE, FINALE PRIJE FINALA I ORLOVI U...
907
Shares
VATRENI PROTIV SENZACIJE, FINALE PRIJE FINALA I ORLOVI U VELIKIM PROBLEMIMA! Ovo su trenutni parovi nokaut-faze

MUNDIJAL U KATARU

VATRENI PROTIV SENZACIJE, FINALE PRIJE FINALA I ORLOVI U VELIKIM PROBLEMIMA! Ovo su trenutni parovi nokaut-faze

29. 11. 2022 - 16:06
0
Shares

Samo jedno kolo grupne faze preostalo je na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a zadnja dionica po skupinama kreće danas i igra se do petka. Dnevno će se igrati četiri utakmice u terminima u 16 i 20 sati po našem vremenu. Utakmice iz iste skupine igraju se u isto vrijeme. Mjesto u osmini finala, prvoj rundi nokaut-faze, izborili su Francuska, Brazil i Portugal. 

Za ostalih 13 mjesta bori se još niz reprezentacija, a mi smo parove osmine finala simulirali na osnovu pretpostavke da će prva dva mjesta u skupinama i po završetku grupne faze zadržati reprezentacije koje su trenutno na njima.

Parovi osmine finala SP-a prema trenutnom stanju u skupinama:

Nizozemska - Iran

Poljska - Australija

Španija - Maroko

Brazil - Gana

Francuska - Argentina

Engleska - Ekvador

Hrvatska - Japan

Portugal - Švicarska

d823f3f4-33ff-41ce-974c-55d99900df17

Ako Hrvatska, dakle, u zadnjem kolu skupine zadrži prvo mjesto i nakon utakmice protiv Belgije, a drugu poziciju u skupini s kojom se ova grupa križa zadrži Japan, aktuelni viceprvaci svijeta bi u osmini finala igrali protiv reprezentacije koja je izvela jednu od senzacija SP-a. Japan je, naime, u prvom kolu pobijedio Njemačku 2:1, i to preokretom u završnici utakmice.

Međutim, nakon toga je iznenadio porazom od Kostarike jer je tu reprezentaciju u prvom kolu Španjija rastavila 7:0. U svakom slučaju, ovo bi bio jako dobar ždrijeb za Hrvatsku jer bolje joj je da igra protiv Japana nego protiv očekivanih Španije ili Njemačke. 

Očito je da je daleko najjači par u ovoj simulaciji osmine finala SP-a onaj koji čine Francuska i Argentina. Reprezentacije koje su i prije SP-a proglašene za favorite našle bi se već u prvoj nokaut-rundi, kao i prije četiri godine u Rusiji. Tada su odigrale spektakularnu utakmicu u kojoj je Francuska pobijedila 4:3, piše Index.hr.

S obzirom na sjajne igre Maroka na SP-u, jako bi intrigirao i njegov meč sa Španijom, još jednim favoritom za svjetski naslov, a ta bi utakmica nosila i naboj susjedskog derbija. Ako stanje u skupinama ostane kakvo je trenutno, gledali bismo i europski derbi Portugala i Švicarske, ali nije isključeno da mjesto potonjih zauzme Srbija.

Tako će biti ako u zadnjem kolu skupine pobijedi Švicarsku, a Brazil ne izgubi od Kameruna. Napominjemo da je ovo samo simulacija i da zadnje utakmice u skupinama mogu donijeti velike promjene u gotovo svakoj grupi. 

Učitaj još novosti