29. 11. 2022 - 11:24
Amar Osim više nije trener FK Velež!
907
Shares
Amar Osim više nije trener FK Velež!

Amar Osim više nije trener FK Velež!

29. 11. 2022 - 11:24
0
Shares

FK Velež kreće u potragu za novim trenerom nakon sporazumnog raskida sa Amarom Osimom, ekskluzivno saznaje SportSport.ba.

U FK Velež su dolaskom novog rukovodstva odlučili da srežu troškova zbog čega je došao i sporazumni raskid ugovora sa Osimom koji je u proteklih šest mjeseci odradio vrlo dobar posao na klupi Rođenih.

Kako saznajemo ugovor između dvije strane je raskinut u dobrom duhu i bez ikakvih zamjerki. Glavni razlog je Veležov zaokret u klupskoj politici. 

Novi Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom je ranije najavio smanjenje troškova što je na kraju i primarni raskid saradanje sa najtrofejnijim trenerom Premijer lige. 

Osim je na klupu Rođenih stigao na startu nove sezone, a u šestomjesečnom mandatu nije imao priliku da vodi ekipu na stadionu Rođeni i to je ona zbog čega najviše žali.

Iako je ispao u Konferncijskoj ligi od Hamruna, gorak okus Osim je uspio isprati u Premijer lige gdje je ekipa zabilježila zadovoljavajuće rezultate s obzirom na okolnosti.

Neigranje na svom stadionu i brojne povrede ključnih igrača kao i stalno uigravanje ekipe zbog dolaska novih igrača na startu sezone su na neki način bili glavni remetalički faktor.

Trener iz Sarajeva je Rođene vodio na 21 utakmici uz učinak od šest pobjeda, devet remija i šest poraza.

Ekipu svom nasljedniku ostavlja na 6. mjestu sa 24 boda uz utakmicu manje pošto je odgođen derbi protiv Zrinjskog. Također je izborio i plasman u osminu finala pa će Velež na proljeće imati priliku braniti trofej. 

Novom rukovodstvu Veleža sada predstoji potraga za novim trenerom. Nekoliko opcija je već u igri, međutim za sada su u taboru osvajača Kupa zakopčani do grla. 

Za očekivati je i promjene u igračkom kadru. Također zbog rezanja troškova, Samir Radovac i Mehmed Ćosić su već otišli, a neće biti iznenađenje ukoliko im se priključe još neka zvučna imena iz svlačionice.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti