28. 11. 2022 - 15:44
KRUPNE RIJEČI Bivši igrač Željezničara kao niko prije...
907
Shares
KRUPNE RIJEČI Bivši igrač Željezničara kao niko prije kritikovao Piksija: Danas smo bili bez selektora

KRUPNE RIJEČI Bivši igrač Željezničara kao niko prije kritikovao Piksija: Danas smo bili bez selektora

28. 11. 2022 - 15:44
0
Shares

Rade Bogdanović (52), nekadašnji nogometaš Željezničara, oštro je kritikovao selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija zbog, kako kaže, slabog vođenja utakmice protiv Kameruna (3:3).

Srbija je vodila 3:1, ali je neshvatljivo ispustila ogromnu prednost, a prema mišljenju Bogdanovića glavni krivac je Stojković.

"Od sjaja do očaja, đavolja nogometna nacija. Ne krivim danas igrače ni za šta, oni nemaju fizičku spremu, a onda nemaš ni koncentraciju, disciplinu. Moram ovo da kažem, mada sam razmišljao sve vrijeme, ali to tako vidim. Odigrali smo danas utakmicu bez selektora na klupi. Nikad nisam vidio da neko vodi lošije utakmicu na velikom takmičenju od Dragana Stojkovića danas. Ekipa vam se vratila na 3:1 i da pustite njih petoricu na visoki presing, da 10 minuta ne znate ko gdje udara. Kao trener morate da kažete 'imam 3:1, fizička sprema mi nije dobra, kukao sam na te stvari...'. Moj ljubimac, mali Pavlović se povrijedio i njegovim izlaskom je nastupio potop. Te izmjene što je pravio... Niko neće ući u glavu šta je čovek htio", rekao je Rade Bogdanović kao gost RTS-a u studiju nakon meča Srbije i Kameruna.

Bogdanović je važio za jednog od najtalentovanijih igrača Željezničara krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Debitovao je sa 17 godina, a po izbijanju rata 1992. godine je napustio Grbavicu i otišao u Južnu Koreju. Vrhunac karijere doživio je u sezoni 1997/1998. kada je potpisao za Atletico Madrid. Također, od 1998. do 2002. je nastupao za njemački Werder.

Izabranici Dragan Stojkovića Piksija moraju pobijediti Švicarsku u posljednjem kolu u petak ukoliko želi ići dalje, ali mnogo toga će zavisiti i od utakmice između Brazila i Švicarske.

Učitaj još novosti