28. 11. 2022 - 15:32
NISAM MOGAO GLEDATI UTAKMICU... Za "nestalog" golmana Maroka...
907
Shares
NISAM MOGAO GLEDATI UTAKMICU... Za

MUNDIJAL U KATARU

NISAM MOGAO GLEDATI UTAKMICU... Za "nestalog" golmana Maroka pakao je uslijedio tek kada je ušao u svlačionicu

28. 11. 2022 - 15:32
0
Shares

Yassine Bounou, golman Maroka, jedna je od glavnih tema jučerašnjegg dana na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Iako je bio najavljen u startnoj postavi, te se pojavio na intoniranju himne odlični golman Seville nije branio.

Za Bonoua je pakao počeo tek kada je otišao u svlačionicu. Na terenu su njegovi saigrači ostavarili jednu od najvećih pobjeda u svojoj historiji, a pouzdani čuvar mreže je muku mučio s bolovima.

I dok su ostali reprezentativci Maroka igrali utakmicu protiv Belgije ovaj 31-godišnjak je bio u bolnici zbog ogromnih bolova koje je trpio.

"Popio sam lijekove, a početka utakmice osjetio sam vrtoglavicu. A kako nismo htjeli mijenjati tijekom utakmice, donijeli smo odluku da utakmicu igramo s mojom zamjenom Muniomi hvala Bogu sve je dobro prošlo", objasnio je Bounou razloge koji su ga natjerali da napusti teren nekoliko sekundi prije početka meča.

"Nisam mogao gledati utakmicu jer sam bio u bolnici", kazao je golman Seville za marokansku javnu televiziju Snrt.

"Povrijedio sam se tokom utakmice protiv Hrvatske i ljekarski tim je dao sve od sebe da me osposbi. Popio sam lijekove, ali prije početka utakmice imao sam vrtoglavicu".

U razgovoru za BeIN sports selektor Maroka Walid Regragui potvrdio je što se dogodilo:

"Dobio je udarac s Hrvatskom, bio je u dilemi. Pokušavali smo do kraja, ali nakon zagrijavanja, neposredno prije utakmice, nije se osjećao dobro i bio je dovoljno iskren da ustupi mjesto Muniru koji je danas odigrao sjajnu utakmicu."

Marokanci su iznenađujuće riješili meč u svoju korist rezultatom 2:0 te su sada u odličnoj poziciji da izbore plasman u nokaut fazu.

Podsjećamo, oni su u prvom kolu odigrali 0:0 protiv Hrvatske te su već tada pokazali da su opasan rival, te ih kraja grupne faze čeka najlakši rival u grupi.

Afrička selekcija će igrati protiv Kanade te će im prema nekim računicama biti dovoljan i bod za prolazak dalje što bi bio najveći uspjeh u historiji te reprezentacije.

Inače, Marokancima je ovo šesto svjetsko prvenstvo. Posljednji trijumf su ostvarili još 1998. godine kada su u meču za prestiž pobijedili Škotsku sa 3:0.

Učitaj još novosti