27. 11. 2022 - 23:11
SVE SE VRAĆA Dalić "dočekao" selektora Kanade pa mu održao...
907
Shares
SVE SE VRAĆA Dalić

SVE SE VRAĆA Dalić "dočekao" selektora Kanade pa mu održao lekciju o pristojnosti nakon spornih izjava

27. 11. 2022 - 23:11
0
Shares

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić otkrio je da mu kolega s klupe Kanade John Herdman nije čestitao na pobjedi, nakon što je uoči utakmice izazvao mnogo kontroverzi zbog način na koji je najavio duel protiv Hrvatske.

Kanađanin je nakon prvog meča protiv Belgije rekao kako će njegovi igrači "sje*ati" Hrvatsku, a kada su ga novinari pitali da li je siguran u ono što govori i način na koji je to interpretirao, ponovio je tu tvrdnju.

Upravo to podiglo je mnogo tenzije uoči današnje utakmice, a nakon svega i poraza Kanade od Hrvatske rezultatom 4:1, Herdman nije čestitao Daliću na trijumfu.

"Ja kada izgubim, pozdravim protivnika i čestitam mu. Kanadski selektor me nije sačekao, odmah je otišao. Gospodin je očito ljut, kvalitetan je trener, ali očito bi još trebao naučiti neke stvari", rekao je Dalić.

Iako nije lično čestitao selektoru Hrvatske, Herdman je čestitao protivniku na pobjedi, a kao odlučujući trenutak utakmice naveo je drugi gol Vatrenih.

"Stvarno smo sjajno otvorili utakmicu, usrećili smo naše navijače. Drugi gol Hrvatske je preokrenuo utakmicu jer smo mi nakon toga morali 'ganjati' rezultat, što je otvorilo prostor Hrvatima koji su ubice u tranziciji. Kada je tako, teško se izvući, a ako ima daš samo malo prostora, oni će ga iskoristit. Imali smo šansi i ponosan sam na način na koji smo igrali", rekao je Herdman.

U posljednjem meču grupne faze, Kanada će igrati protiv Maroka, dok će Hrvatska igrati protiv Belgije.

 

 

Klix.ba

Učitaj još novosti