26. 11. 2022 - 20:17
UNIŠTEN MU SAN! Shrvani Francuz u 26. godini bio donio najtežu...
907
Shares
UNIŠTEN MU SAN! Shrvani Francuz u 26. godini bio donio najtežu moguću odluku, majka ga je preklinjala da to ne radi

LUCAS HERNANDEZ

UNIŠTEN MU SAN! Shrvani Francuz u 26. godini bio donio najtežu moguću odluku, majka ga je preklinjala da to ne radi

26. 11. 2022 - 20:17
0
Shares

Lijevi bek francuske nogometne reprezentacije i Bayern Minhena, Lucas Hernandez, razmišljao je o privremenom prekidu karijere iako ima samo 26 godina. Kada ju je na kraju i donio, ubrzo je na nagovor majke, brata i porodice ipak shvatio da to nije bila najbolja odluka.

Hernandez je uvršten na popis Francuske od 26 igrača koje je pozvao Didiera Deschampsa za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru i bio je starter u prvoj utakmici protiv Australije, ali je san uništen nakon samo 13 minuta. Povrijedio se i ide na operaciju, zamijenio ga je brat Theo, bek Milana.

Francuska je u nastavku dobila utakmicu 4:1 zahvaljujući golovima Oliviera Girouda, Adriena Rabiota i Kyliana Mbappea, a trenutno igra protiv Danske meč 2. kola.

Govoreći nakon meča protiv Australaca, Deschamps je govorio o Hernandezovoj povredi. Tada je još rekao da smatra da je povreda ozbiljna i da je izgubio "ratnika" kojem je poželio što bolji i brži oporavak.

Prema pisanju L'Equipea, Hernandez je namjeravao da okonča karijeru već u 26. godini frustriran zbog svega, ali ipak njegova majka ga je uspjela nagovoriti da nastavi dalje.

Hernandezov brat, Theo, također je iskazao svoju podršku kada je na Twitteru objavio poruku: "Drži se brate moj. Budi jači nego ikad prije".

I Lucas i Theo Hernandez ranije su govorili o ponosu svoje porodice nakon što su oba igrača imenovana u reprezentaciju Francuske za Svjetsko prvenstvo.

"Nismo mogli ovo sanjati kao djeca. Izniman je, nevjerojatan osjećaj. Kakav trenutak za cijelu porodicu".

Iako je Lucasov turnir prerano završio, Theo je ostavio dobar dojam i nastojat će nastaviti svoju dobru formu do kraja Svjetskog prvenstva dok Francuska pokušava da odbrani trofej iz 2018. godine, kada je u finalu pobijedila Hrvatsku s 4:2.

Lucas Hernandez samo je jedna u nizu francuskih zvijezda koje su propustile SP zbog povrede. Prethodno su otpali Nkunku, Benzema, Kante i Pogba.

Francusku u 3. kolu čeka Tunis gdje će Trikolori biti apsolutni favoriti, a pobjedom nad Danskom obezbijedili su plasman u nokaut fazu.

Učitaj još novosti