26. 11. 2022 - 17:13
MNOGI IH VIDE KAO FAVORITE, ALI OVO BI IM SE MOGLO OBITI O...
907
Shares
MNOGI IH VIDE KAO FAVORITE, ALI OVO BI IM SE MOGLO OBITI O GLAVU! U domovini su ga

ENGLESKA

MNOGI IH VIDE KAO FAVORITE, ALI OVO BI IM SE MOGLO OBITI O GLAVU! U domovini su ga "razapeli" jer je klupirao NAJVEĆU UZDANICU

26. 11. 2022 - 17:13
0
Shares

Teško se sjetiti kada je jedna utakmica reprezentacije Engleske izazvala toliki bijes javnosti na selektora Garetha Southgatea, kao ona sinoć protiv Sjedinjenih Američkih Država u drugom kolu Svjetskog prvenstva.

Bez obzira što su nogometaši Engleske odigrali loše sinoć protiv SAD-a, navijači, kao i pojedini mediji na Otoku, bijesni su zbog odluka Southgatea o izmjenama.

Iako je Engleskoj falilo kreativnosti, odlučio je da na klupi ostavi i ne uvede Phila Fodena, sjajnog ofanzivca Manchester Cityja i vjerovatno igrača u najboljoj formi od svih Engleza. Foden briljira u tako snažnom klubu, no kod Southgatea ne dobija ni minute.

Zaista je teško objasniti zbog čega Soutghate "kažnjava" Fodena, posebno u trenucima kada ekipi ne ide.

Zbog toga, Southgate se suočio sa žestokim uvredama na društvenim mrežama. Navijači, ali i pojedini mediji, frapirani su odlukom da u nemilosti drži takvog igrača, a brojni fanovi naglašavaju da selektor Engleske uništava najtalentovanijeg i najpotentnijeg nogometaša ove generacije.

"Smatrao sam da je dobro zadržati istu ekipu od starta, kao i protiv Irana. Nismo smatrali da je dobro za Phila da igra u sredini jer tamo ne igra ni u Cityju. Na krilima smo uveli Rashforda i Grealisha. Mislli smo da će Jack dobro čuvati loptu, a da će Marcus svojom brzinom predstavljati prijetnju u završnici", naglasio je Soutghate nakon meča.

Engleska sada ima četiri boda uoči posljednjeg kola s Velsom i nema toliko komfornu situaciju jer sve ekipe mogu proći dalje.

Učitaj još novosti