26. 11. 2022 - 16:12
DRUŠTVENE MREŽE BRUJE O OVOME: Iza slova J heroja Australije...
907
Shares
DRUŠTVENE MREŽE BRUJE O OVOME: Iza slova J heroja Australije krije se najemotivnija priča Mundijala

MUNDIJAL U KATARU

DRUŠTVENE MREŽE BRUJE O OVOME: Iza slova J heroja Australije krije se najemotivnija priča Mundijala

Sportsport.ba
26. 11. 2022 - 16:12
0
Shares

Post dug 4538 dana je konačano okončan. Australija je ostvarila prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu nakon duže od 12 godina čekanja. Sa minimalnih 1:0 pobijeđen je Tunis te su sada Kenguri u velikoj prilici da izbore osminu finala.

Junak pobjede Australaca bio je Mitchell Duke koji je u prvom poluvremenu zabio majstorski gol glavom za na kraju ispostavit će se zlata vrijedan trijumf popularnih Kengura.

Tokom proslave Duke je rukama gestikuliao slovo J i pokazivao ga prema tribinama. Iza svega se krije možda i najemotivnija priča Mundijala.

Dukova proslava je bila posvećena njegovom sinu Jaxson koji je rođen prije šest godina i za kojeg je iskusni fudbaler posebno vezan.

Naime, kada je Jaxon stigao na ovaj svijet Mitchell nije mogao prisustvovati njegovom porodu jer je igrao utakmicu na drugom kraju svijeta.

Mitchellova partnerica se porodađala u Engleskoj, a on je igrao za japansku ekipu Shimizu i jednostavno nije mogao stići na porod.

Od tada se ovaj napadač koji je cijelu karijeru proveo u Aziji ne odvaja od svog sina, pa ga je poveo u Katar zajedno sa ostatkom porodice.

OVDJE pogledajte kako su proslavili veliki pogodak za tri boda.

Kengurima je ovo bila prva pobjeda nakon 12 godina čekanja i sada su u odličnoj poziciji da izbore plasman u osminu finala. Preostalo im je još da odigraju meč protiv Danske.

Nedugo nakon što su dobili sina, Mithcell i njegova tadašnja djevojka Charlotte su se vjenčali. U januaru 2021. godine dobili su drugo dijete.

Tada je maleni Jaxon dobio sestru Charlotte, a interesantno da je i australski fudbaler propustio i rođenje drugog djeteta zbog fudbalskih obaveza.

Učitaj još novosti