25. 11. 2022 - 09:37
Edin Džeko emotivnom porukom čestitao Dan državnosti Bosne i...
907
Shares
Edin Džeko emotivnom porukom čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Edin Džeko emotivnom porukom čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

25. 11. 2022 - 09:37
0
Shares

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Intera Edin Džeko emotivnom porukom čestitao je Dan državnosti BiH te poručio da država "nisu pojedinci, već svi ljudi koji je vole".

Džeko se oglaso na svom Facebook profilu te uz prigodnu fotografiju, kojom je čestitao Dan državnosti BiH, poručio je da naša država možda "nije savršena", ali da je njemu "jedan jedina".

"Država nisu pojedinci, država smo svi mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu i zato, svim iskrenim i dobrim ljudima, koji u srcu nose Bosnu i Hercegovinu, želim sretan Dan državnosti!


Naša država možda nije savršena, ali je meni jedna jedina! Volim te Bosno i Hercegovino", poručio je Džeko.
Na današnji dan 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu, održano je prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine što je datum koji se obilježava kao Dan državnosti naše zemlje.

U noći sa 25. na 26. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu izrečena je istina, da BiH nije srpska, hrvatska ni muslimanska (bošnjačka), nego i srpska i hrvatska i bošnjačka, odnosno zemlja naroda Bosne i Hercegovine.

Učitaj još novosti