25. 11. 2022 - 08:18
Drugo kolo SP-a počinje danas, Engleska i Nizozemska love...
907
Shares
Drugo kolo SP-a počinje danas, Engleska i Nizozemska love pobjede za prolazak dalje

Drugo kolo SP-a počinje danas, Engleska i Nizozemska love pobjede za prolazak dalje

25. 11. 2022 - 08:18
0
Shares

Utakmicama u grupama A i B danas počinje 2. kolo Svjetskog prvenstva u Kataru, a najzanimljivije bi trebalo biti u okršaju između Engleske i Sjedinjenih Američkih Država.

Program počinje u 11 sati susretom između Velsa i Irana koji bi mogao biti veoma značajan kada je u pitanju borba za drugo mjesto u grupi.

Velšani su u prvom kolu osvojili bod protiv Amerikanaca, te bi eventualnim trijufom napravili bitan korak ka prolazu, dok se Iranu daju veoma male šanse nakon teškog poraza od Engleske 6:2. Ipak, Iranci će pokušati popraviti utisak i uključiti se u borbu za drugo mjesto.

Slično važi i za selekcije Katara i Senegala koji se sastaju od 14 sati. Obje reprezentacije su doživjele poraze na startu šampionata, a sudeći prema prikazanom, Senegal je ipak favorit protiv domaćina.

Nešto veća uzbuđenja očekuju nas u poslijepodnevnom terminu, a od 17 sati gledat ćemo okršaj Nizozemske i Ekvadora.

Oba tima imaju priliku da eventualnom pobjedom već sad gotovo osiguraju osminu finala, a ako je suditi prema prikazanom u prvom kolu, popularne Lale koje su favoriti, očekuje težak zadatak protiv neugodnih Južnoamerikanaca.

Konačno, od 20 sati sastaju se Engleska i Sjedinjene Američke Države. Englezi su razbili Iran i najavili pohod na titulu, dok je Amerika u jednom dijelu utakmice protiv Velsa dojmila napadačkom igrom i visokim presingom.

Ipak, Gordi Albion je veliki favorit i sve osim sigurne pobjede kojom bi otvorili vrata drugog kruga, bilo bi zaista veliko iznenađenje.

Raspored i TV prijenosi:

Vels - Iran (11:00, BHT)

Katar - Senegal (14:00, BHT)

Nizozemska - Ekvador (17:00, BHT)

Engleska - SAD (20:00, BHT)

Učitaj još novosti