24. 11. 2022 - 23:26
SRPSKI MEDIJI NAKON BRAZILA: Prebili smo Neymara i primili...
907
Shares
SRPSKI MEDIJI NAKON BRAZILA: Prebili smo Neymara i primili najljepši gol na Mundijalu

MUNDIJAL U KATARU

SRPSKI MEDIJI NAKON BRAZILA: Prebili smo Neymara i primili najljepši gol na Mundijalu

24. 11. 2022 - 23:26
0
Shares

Brazilje pobijedio Srbiju 2:0 u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru. Prvo poluvrijeme završilo je bez golova uz dominaciju Brazilaca, a onda je prvi favorit turnira u nastavku odigrao sjajno. Richarlison je zabio u 62. poslije asistencije Viniciusa Juniora za 1:0, a 11 minuta kasnije je fantastičnim škaricama pogodio i drugi put.

Srbija u ponedjeljak od 11 sati igra protiv Kameruna, a u trećem kolu mogla bi o prolasku odlučivati protiv Švicarske. Brazil u sljedećem kolu igra protiv Švicarske. Ta se utakmica također igra u ponedjeljak (17 sati). Nakon utakmice srpski mediji ovim su naslovima popratili poraz svoje reprezentacije, a pojedini nisu zadovoljni suđenjem Iranca Faghanija.

Srpski mediji udarili na iranskog suca
"Kako je ovo suđenje?! Iranac je sraman, sraman i sraman. Je li moguće da se ovoliko ulizuje zvijezdama Brazila?", piše Kurir, koji tu ne staje: "Prebili smo Neymara. Jedna od najvećih zvijezda nogometa prošla kroz ruke naših igrača! Ogroman broj prekršaja nad njim."

Kurir zatim dodaje ovo: "Srbija primila najljepši gol na Mundijalu" naslov je jednog članka, a iznad njega stoji: "Brutalan start na Mitrovićevu povrijeđenu nogu. Srbin u velikim bolovima pao na zemlju."

MozzartSport je umjereniji. "Sat vremena se nije vidio, a onda je pokazao da je velemajstor", opis je brazilskog junaka Richarlisona. Potom dodaju: "Richarlisonova demonstracija ljepote nogometa." Alo se također bavi faulom nad Mitrovićem: "Sraman potez Brazilaca. Pogledajte što su uradili Mitroviću, cijela Srbija grmi zbog ovoga." 

"Srbija šuti i gleda"
Mondo piše: "Rešeta nas napadač Brazila. Veliki problemi pred golom Milinkovića-Savića." To je naslov glavnog članka o utakmici, koji se bavi i situacijom oko Neymara s početka utakmice: "Srbin skinuo Neymaru dres. Žestoka borba - pogledajte što mu je Saša uradio. Nema odstupanja."

Telegrafov naslov donosi "Srbija šuti i gleda, Brazil dominira", a pored toga piše: "Zagrmjelo Bože pravde u Kataru, svi Orlovi zapjevali uglas: Piksijev Japanac oduševio." B92 piše: "Sudac, gdje ti je zviždaljka?" Pritom ističe majstoriju Richarlisona te činjenicu da je Brazil ipak najveći favorit Svjetskog prvenstva, koji je posljednji poraz doživio prije godinu i pol.

"Zgazite Kamerun"
Sportal piše: "Brazil je, ipak, prejak. Srbija nemoćna pred prvim favoritom: Glavu gore, za nas Mundijal počinje u ponedjeljak." Srpski mediji su složni kako je Brazil prejak, pa se na kraju zaključuje kako treba "zgaziti Kamerun", dok Telegraf poentira: "Srbija pala pred svjetskom silom: Brazil spustio Orlove na zemlju."

Učitaj još novosti