24. 11. 2022 - 18:14
TEORIJA ZAVJERE KOJA SE BRZINOM MUNJE ŠIRI DRUŠTVENIM MREŽAMA:...
907
Shares
TEORIJA ZAVJERE KOJA SE BRZINOM MUNJE ŠIRI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Gaučosi namjerno izgubili kako bi izbjegli jednu selekciju u polufinalu?

MUNDIJAL U KATARU

TEORIJA ZAVJERE KOJA SE BRZINOM MUNJE ŠIRI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Gaučosi namjerno izgubili kako bi izbjegli jednu selekciju u polufinalu?

24. 11. 2022 - 18:14
0
Shares

Već dva dana nakon velike senzacije i poraza Argentine od Saudijske Arabije kruže teorije zavjere o tome kako je Argentina namjerno izgubila ovu utakmicu.

U prvoj utakmici grupe C Mundijala u Kataru Argentina je s 1:2 senzacionalno poražena od Saudijske Arabije.

Povela je Argentina preko Messija iz penala, a u prvih 45 minuta još su im poništena tri gola zbog ofsajda.

Činilo se da arapska reprezentacija nema šta da traži tu, ali na otvaranju drugog dijela igre dolaze do brza dva gola, te su stečenu prednost zadržali do kraja.

Dan nakon utakmice šokantne tvrdnje iznio je španski AS o tome kako su Gaučosi namjero izgubili ovaj meč i to zbog novca.

Sada dolazi nova teorija zavjere o ovoj utakmici, a nju donose navijači.

Naime, fanovi smatraju da su Argentinci iskalkulisali sve i upisali poraz kako bi izbjegli Brazil u polufinalu takmičenja.

"Argentina je namjerno izgubila da bi mogla da izbjegne Brazil i više neće gubiti. Neporaženi će doći do finala i trijumfovati", napisao je jedan navijač, a drugi dodao:

"Da li sam ja jedini koji misli da je Argentina namjerno izgubila da bi osvojila drugo mjesto u grupi?"

Zaista je suludo i pomišljati da je Argentina namjerno izgubila od, na papiru, najlošijeg protivnika u grupi. I to već u prvom kolu.

U narednom kolu Argentinci će odmjeriti snage protiv Meksika, dok će Saudijska Arabija novu senzaciju tražiti protiv Poljske. Te utakmice igraju se za dva dana. 

Učitaj još novosti