24. 11. 2022 - 16:44
SENZACIONALNA PONUDA! Man. United na putu da postane...
907
Shares
SENZACIONALNA PONUDA! Man. United na putu da postane NAJBOGATIJI na planeti: City, PSG i Newcastle bi bili 'male mace'

DAILY STAR TVRDI

SENZACIONALNA PONUDA! Man. United na putu da postane NAJBOGATIJI na planeti: City, PSG i Newcastle bi bili 'male mace'

24. 11. 2022 - 16:44
0
Shares

Apple je spreman dati senzacionalnu ponudu za Manchester United koja bi ga učinila najbogatijim klubom svjetskog nogometa, piše Daily Star.

Navodna ponuda od 7 milijardi dolara stavila bi United ispred Manchester Cityja, Paris Saint-Germaina i Newcastlea, s obzirom na procijenjenu neto vrijednost Applea od 2,4 biliona dolara što zasjenjuje režime koji su zaduženi za te klubove. The Star piše da bi, unatoč tome što su Glazeri tražili nevjerovatnih 10 milijardi dolara za United, zadovoljili ponudom onoga ko ponudi najviše.

Iako Apple nema prethodnog iskustva s posjedovanjem nogometnog kluba, još manje kluba veličine Uniteda, Star piše da izvršni direktor Tim Cook želi istražiti mogućnosti koje bi posjedovanje engleskog diva moglo donijeti. Glasine o tome da vodeća tehnološka kompanija priprema ponudu dolaze nakon što je objavljeno da će David Beckham biti otvoren za razgovore s potencijalnim ponuditeljima, a legenda Uniteda mogla bi se pokazati vrijednom imovinom u tom procesu.

Star nastavlja da bi Cookov plan mogao uključivati značajnu obnovu klupskih objekata, uključujući izgradnju novog vrhunskog stadiona koji će se smatrati jednim od najboljih na svijetu. Iako su Apple i Cook prvi favoriti, vjerovatno će se suočiti s konkurencijom iz drugih mjesta, a navijač Uniteda i britanski milijarder Sir Jim Racliffe prvi je pokazao interese još u oktobru. Financial Times je također spomenuo dvojac Josha Harrisa i Davida Blitzera ili Stephena Pagliuce i Larryja Tanenbauma kao druge potencijalne zamjene za Glazerove.
Unatoč traženoj cijeni Glazerovih od 10 milijardi dolara, drugi stručnjaci procjenjuju klub između 5 milijardi dolara i 8 milijardi dolara na trenutnom tržištu.

Uz Beckhama i Apple kao prva imena koja se spominju, vjerovatno će biti mnogo više potencijalnih udvarača kako se Unitedov proces preuzimanja, kojim upravljaju Chelseajevi nadzornici Raine Group, polako materijalizira.

Učitaj još novosti