24. 11. 2022 - 08:14
Gavi je jučer postao drugi najmlađi strijelac na Svjetskim...
907
Shares
Gavi je jučer postao drugi najmlađi strijelac na Svjetskim prvenstvima: Znate li koja legenda je prvi?

Gavi je jučer postao drugi najmlađi strijelac na Svjetskim prvenstvima: Znate li koja legenda je prvi?

24. 11. 2022 - 08:14
0
Shares

Španski veznjak Gavi, strijelac petog gola u 7-0 pobjedi protiv Kostarike u susretu 1. kola skupine E, u dobi od 18 godina, tri mjeseca i 18 dana postao je drugi najmlađi strijelac na svjetskim nogometnim prvenstvima.

Mlađi od Gavija bio je samo legendarni Brazilac Pele koji je svoj prvi gol na svjetskim prvenstvima postigao u dobi od 17 godina, sedam mjeseci i 27 dana, bio je to pogodak za minimalnu 1-0 pobjedu Brazila protiv Walesa u četvrtfinalu SP u Švedskoj 1958.

- Naravno da je čast biti drugi na listi najmlađih strijelaca i jako sam sretan zbog toga - kazao je Gavi koji je ujedno proglašen i igračem utakmice protiv Kostarike.

Dvoboj Španije i Kostarike od samoga je početka bio "jednosmjerna ulica". Igrala je samo "furija" koja je odmah preselila igru na polovicu suparnika, a niz kreativnih akcija i poteza rezultirao je brojnim prigodama od kojih je sedam i realizirano. S druge strane, Kostarika tokom čitavog susreta nije upurila niti jedan udarac prema španskom golu.

Ranije u srijedu u prvoj utakmici ove grupe Japan je pobijedio Njemačku sa 2-1 (0-1), pa nakon prvog kola Španijaa i Japan imaju po tri boda, dok su Njemačka i Kostarika bez bodova.

U 2. kolu u nedjelju će igrati Japan - Kostarika i Španija - Njemačka.

Učitaj još novosti