23. 11. 2022 - 16:45
Neuer je bio "glasan" prije utakmice, sudija ga je morao...
907
Shares
Neuer je bio

Neuer je bio "glasan" prije utakmice, sudija ga je morao pretresti: Ipak je pronašao način da uradi zamišljeno

23. 11. 2022 - 16:45
0
Shares

Maneul Neuer je bio među najglasnijim kada je u pitanju podrška LGBT populaciji tokom Svjetskog prvenstva koje se održava u Kataru. Upravo iz tog razloga iskusni golman je bio u centru pažnje pred prvi meč Nijemaca na Mundijalu.

Njemačka je bila jedna od sedam reprezentacija koja je planirala nositi kapitensku traku s napisom One Love kao znak podrške LGBT osobama.

Ipak, FIFA je zadnji tren probijenila odluku i zaprijetila je svim kapitenima da će dobiti žuti karton prije nego što počne utakmica ukoliko budu nosili sada već famoznu traku.

Kako je Neuer bio najglasniji službena lica su imala poseban zadatak da "pretresu" golmana Bayenra, a na današnjoj utakmici to je uradio pomoćnik Zachari Zeegelaar.

Neuer je nosio traku koja je po pravilima, ali je smislio drugi i veoma domišljat način da pošalje poruku kakvu je želio.

Naime, kapiten Pancera je odlučio da igra sa kopačkama na kojoj su istaknute dugine boje što je univerzalni simbol pripadnika LGBT populacije.

Sliku pogledajte OVDJE.

Ostaje da se vidi da li će FIFA reagovati te zabraniti Neueru da u nastavku igra u specijalizovanim kopačkama koje su već sada izazvale dosta pažnje.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti