23. 11. 2022 - 16:04
MOTIVISAO IGRAČE Otkriven govor saudijskog selektora za čudo u...
907
Shares
MOTIVISAO IGRAČE Otkriven govor saudijskog selektora za čudo u Kataru: Kunem se Bogom da sam plakao

MOTIVISAO IGRAČE Otkriven govor saudijskog selektora za čudo u Kataru: Kunem se Bogom da sam plakao

23. 11. 2022 - 16:04
0
Shares

Nogometna reprezentacija Saudijske Arabije napravila je najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva savladavši Argentinu, a nogometaš Abdulellah Al-Malki otkrio je nekoliko zanimljivosti tokom poluvremena.

Teško da ćemo vidjeti veću senzaciju od one koju je jučer napravila nogometna reprezentacija Saudijske Arabije u duelu protiv Argentine s Lionelom Messijem.

Uprkos vodstvu i dobroj igri Argentinaca u prvom dijelu, hrabri Saudijci napravili su čudesan preokret u nastavku i upisali najveću pobjedu u historiji svoje selekcije.

S pravom, najveće zasluge idu Herveu Renardu, proslavljenom francuskom stručnjaku koji je motivisao svoje igrače na poluvremenu da naprave preokret. Upravo o tome govorio je Abdulellah Al-Malki, vezni nogometaš koji je otkrio šta je igračima govorio selektor u svlačionici.

"Imamo luđaka za trenera. Motivisao nas je tokom poluvremena, govorio nam je stvari kojim nas je tjerao da 'pojedemo travu' i 'zabijemo se u zemlju'. Prije utakmice dok nam je pričao, kunem vam se Bogom da sam plakao. Motivisao nas je do te mjere da smo jedva čekali da utakmica krene", rekao je Al-Malki.

Renard, podsjetimo, ima vrlo bogatu internacionalnu karijeru. Osvojio je dvije titule prvaka Afrike s dvije različite reprezentacije i tako postao prvi ikada selektor s takvim dostignućem, a posebno impresivno bilo je osvajanje prvenstva Afrike 2012. godine sa selekcijom Zambije koju niko nije očekivao ni blizu završnice.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti