23. 11. 2022 - 13:02
ZLATNA PRILIKA, OVO SU MORALI DATI: Pogledajte šta je...
907
Shares
ZLATNA PRILIKA, OVO SU MORALI DATI: Pogledajte šta je marokanski golman odbranio Vatrenima, ovo je bilo za pobjedu

MUNDIJAL U KATARU

ZLATNA PRILIKA, OVO SU MORALI DATI: Pogledajte šta je marokanski golman odbranio Vatrenima, ovo je bilo za pobjedu

23. 11. 2022 - 13:02
0
Shares

Nogometaši Hrvatske i Maroka su remizirali rezultatom 0:0 u prvom kolu grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru u susretu koji je razočarao sve ljubitelje nogometa.

Obje ekipe su oprezno ušle u utakmicu, te nije iznenađenje što smo u prvom poluvremenu vidjeli tek nekoliko uzbuđenja. Većinom se igralo na sredini terena izuzev nekoliko situacija u kojima je Hrvatska mogla stići u vodstvo.

Tako bilježimo prilike u 17. minuti kada je Ivan Perišić šutirao s velike udaljenosti, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Hrvatska je imala dvije velike prilike.

Najprije je u 45+1. minuti Borna Sosa ubacio loptu s lijeve strane u peterac, Nikola Vlašić je šutirao a Yassine Bounou je sjajno odbranio. Lopta se odbila potom do ruke Sofyana Amrabata, ali sudija nije ni pomišljao da svira penal. 

Moramo reći da je ovo bila zlatna prilika za Vatrene, a možete je pogledati OVDJE.

Već u narednom napadu ponovo su Hrvati bili u kaznenom prostoru Marokanaca. Najprije je izblokiran Vlašićev šut, a potom je Modrić sa ivice kaznenog prostora silovito šutirao lijevom nogom, no lopta je otišla tik preko prečke.

Maroko je prvi zaprijetio u drugom poluvremenu kada je u 50. minuti Noussair Mazraoui šutirao glavom iskosa sa lijeve strane, ali je Dominik Livaković sjajno reagovao i spasio svoj gol.

Četiri minute kasnije vidjeli smo novo uzbuđenje pred golom Maroka. Modrić je ubacio iz kornera, lopta je "plesala" po petercu a na kraju je šut Dejana Lovrena izblokiran.

U 64. minuti ponovo je Livaković bio na iskušenju. Hakim Ziyech i Achraf Hakimi su odigrali uigranu akciju iz slobodnog udarca. Nogometaš Chelseaja je gurnuo loptu beku PSG-a koji silovito šutira sa 30 metara, a Livaković je uspio uz dosta poteškoća odbraniti njegov udarac.

Do kraja susreta Marokanci su se povukli i čuvali bod. Hrvatska je pokušavala probiti njihovu odbranu, no nije u tome uspjela i susret je završen podjelom bodova.

Večeras se u ovoj grupi u 20 sati sastaju Belgija i Kanada. U narednom kolu 27. novembra Hrvatska će igrati protiv Kanade, a Maroko protiv Belgije.

Učitaj još novosti