23. 11. 2022 - 12:36
OTOK U NEVJERICI: Cristiano Ronaldo dobio nezapamćenu ponudu
907
Shares
OTOK U NEVJERICI: Cristiano Ronaldo dobio nezapamćenu ponudu

ENGLESKA

OTOK U NEVJERICI: Cristiano Ronaldo dobio nezapamćenu ponudu

23. 11. 2022 - 12:36
0
Shares

Manchester United i Cristiano Ronaldo zvanično su raskinuli saradnju i 37-godišnja portugalska zvijezda je sada slobodan igrač te će imati mogućnost da bira gdje će nastaviti karijeru.

Cristiano Ronaldo od jučer više nije igrač Manchester Uniteda. Klub je saopštio da raskida saradnju s portugalskom zvijezdom nakon svih problema koje je s njim imao u proteklom periodu.

"Cristiano Ronaldo napušta Manchester United sporazumno, a ta odluka nastupa odmah. Klub mu zahvaljuje na njegovom ogromnom doprinosu u dva razdoblja na Old Traffordu, na tome što je postigao 145 golova u 346 nastupa, i želi njemu i njegovoj porodici dobro u budućnosti".

 

 

Samo nekoliko sati po objavi raskida s Cristianom, mali engleski klub AFC Crewe odlučio je poslati ponudu portugalskoj zvijezdi. Spremni su se poprilično potrošiti.

"Možemo potvrditi da smo poslali službenu ponudu Cristianu Ronaldu. Ponudili smo mu jednogodišnji ugovor", napisali su iz AFC Crewe.

Ponuda je za uslove ovog kluba ogromna. Ona iznosi 35 funti na sedmičnom nivou, što je rekord za jednog fudbalera u ovom niželigašu.

Naravno, AFC Crewe je ovu ponudu uputio kako bi se o njima pisalo jer je Ronaldo čije je ime u trendingu svih društvenih mreža svijeta i uspjeli su doći u centar pažnje.

Ronaldo će po završetku Svjetskog prvenstva odabrati novi klub. Engleski mediji tvrde da ima dvije zanimljive opcije koje su povezane sa Saudijskom Arabijom.

Prva opcija je ostanak u Engleskoj i potpis za Newcastle United, čiji je vlasnik država Saudijska Arabija, odnosno konzorcij kojeg vodi prvi princ Mohammed bin Salman.

Također, na Cristianovom stolu je i ponuda Al Nassra iz Saudijske Arabije, čiji je vlasnik također Bin Salman i koji nudi nestvaran ugovor.

Učitaj još novosti