23. 11. 2022 - 05:50
BIO JE NEPRELAZAN ZA GAUČOSE, A ONDA ŠOK! Saudijski kralj...
907
Shares
BIO JE NEPRELAZAN ZA GAUČOSE, A ONDA ŠOK! Saudijski kralj poslao avion po povrijeđenog heroja, ima prijelom čeljusti i kostiju lica

MUNDIJAL U KATARU

BIO JE NEPRELAZAN ZA GAUČOSE, A ONDA ŠOK! Saudijski kralj poslao avion po povrijeđenog heroja, ima prijelom čeljusti i kostiju lica

23. 11. 2022 - 05:50
0
Shares

Saudijska Arabija je ostvarila najveću pobjedu u historiji reprezentacije. Oni su nakon preokreta iznenadili Argentinu predvođenu Lionelom Mesijem i ostvarili pobjedu rezultatom 2:1. 

Slavlje je potaklo suze radosnice desetinama hiljada navijača Saudijske Arabije koji su bili prisutni na stadionu te milionima širom Suadijske Arabije. Takav uspjeh je natjerao državne službenike na proglašenje nacionalnog praznika, ali ipak sve nije bilo savršeno.

Trijumf je obilježila teška povreda Jasira Al Šahranija (Yasir Al Shahrani). Lijevi bek reprezentacije krajem utakmice izašao je iz igre zbog nezgodnog sudara s golmanom Al Ovaisom (Al Owaisa). Drugi sudionik nesretne povrede odmah je signalizirao svojima da pošalju medicinsko osoblje na teren, a čim su se igrači počeli hvatati za glavu bilo je jasno da se ne radi o redovnoj povredi.

Mediji s Bliskog istoka potvrdili su da je pretrpio prijelom čeljusti i kostiju lijeve strane lica. Potrebna mu je brza hirurška intervencija zbog unutrašnjeg krvarenja.

Odmah je reagirao Mohamed bin Salman (Mohammed), saudijski vladar i kralj Saudijske Arabije. Naredio je hitan prijevoz Al Šahranija u Njemačku privatnim avionom, gdje će započeti s liječenjem i tretmanom. 

Učitaj još novosti