22. 11. 2022 - 15:57
ŠOU AMARA OSIMA I KOMENTAR NA POTEZ VELIKE ZVIJEZDE CHELSEAJA:...
907
Shares
ŠOU AMARA OSIMA I KOMENTAR NA POTEZ VELIKE ZVIJEZDE CHELSEAJA:

MUNDIJAL U KATARU

ŠOU AMARA OSIMA I KOMENTAR NA POTEZ VELIKE ZVIJEZDE CHELSEAJA: "K'o krava, realno"

22. 11. 2022 - 15:57
0
Shares

Nizozemska je sinoć teže od očekivanog uspjela da pobijedi Senegal sa 2:0, a mnogi smatraju da je tragičar bio golman Edouard Mendy koji je kod oba gola loše reagovao. To smatra i bh. trener Amar Osim koji je tokom Mundijala specijalni gost na BHT-u, te je mnoge nasmijao komentarom o Mendyju.

Senegal je u Katar doputovao bez svog najboljeg igrača Sadija Manea koji se povrijedio nekoliko dana pred početak Svjetskog prvenstva i nažalost neće moći pomoći svojoj selekciji na ovom takmičenju.

To je sigurno ogroman udarac za Senegal, ali je ova reprezentacija večeras pokazala zube protiv Nizozemske i odigrala odličan meč, no na kraju nisu uspjeli da dođu do bodova.

Nizozemci su u samom finišu utakmice uspjeli da slome otpor Senegala i dođu do pobjede, a sve to im je svojim lošim reakcijama olakšao i golman Mendy koji se nije proslavio kod ovih golova.

Kod prvog kola kojeg smo vidjeli u 84. minuti Mendy je loše istrčao nakon centaršuta De Jonga, a to je iskoristio Gakpo koji je glavom poslao loptu u mrežu Senegala.

Posao u ovoj utakmici Nizozemska je završila u devetoj minuti sudijske nadoknade, a konačnih 2:0 postavio je Klaassen.

Prije toga Depay je šutirao s vrha kaznenog prostora i Mendy je ponovo lošije reagovao jer je odbio loptu direktno na nogu Klaassena koji ju je pospremio u mrežu, a mnogi smatraju da je golman Senegala i u toj situaciji mogao dosta bolje da reaguje.

To smatra i trener Veleža, Amar Osim, koji je iskoristio pauzu u Premijer ligi da uz Slavena Musu bude gost u emisiji BHT-a tokom Svjetskog prvenstva, te su oni komentarisali i meč Senegala i Nizozemske.

Osim i Musa su dali komentar na pojedine situacije iz ove utakmice, a komentarisali su i drugi gol Nizozemaca i lošu reakciju koju je Mendy imao nakon udarca Depayja.

Sve to je Osim prokomentarisao u svom stilu i mnoge je nasmijao time i jasno je poručio da je jednostavno neprihvatljivo da golman takvog kalibra poput Mendyja tako loše reaguje.

"Ma ništa, kao krava realno. Ružno je reći, ali za ovaj kvalitet... Ne možeš tako pred sobom ostavit loptu, ajde bilo bi 1:0, ali neshvatljivo je to tako reagovati, neshvatljivo", rekao je Osim, a ni voditelj nije mogao da zadrži smijeh.

Osim je poznat po svojim sjajnim komentarima i da bez dlake na jeziku komentariše mnoge stvari, te je sigurno da možemo uživati do kraja Svjetskog prvenstva uz njegov stručni komentar na mečeve.

Učitaj još novosti