22. 11. 2022 - 15:51
SLIJEDI LI TEK NAJVEĆA SENZACIJA?! Pobjedi Saudijske Arabije...
907
Shares
SLIJEDI LI TEK NAJVEĆA SENZACIJA?! Pobjedi Saudijske Arabije radovali su se i u Italiji, tradicija kaže: Ko pobijedi Argentinu ide do medalje

MUNDIJAL U KATARU

SLIJEDI LI TEK NAJVEĆA SENZACIJA?! Pobjedi Saudijske Arabije radovali su se i u Italiji, tradicija kaže: Ko pobijedi Argentinu ide do medalje

22. 11. 2022 - 15:51
0
Shares

Takmičarski dan na Svjetskom prvenstvu u Kataru otvoren je senzacionalnom pobjedom Saudijske Arabije nad jednim od favorita selekcijom Argentine, i to nakon preokreta (2:1).

"Gaučose" je u vodstvo doveo kapiten Lionel Mesi (Messi) sa penala, a onda su Saleh Al Šehri (Shehri) i Salem Al Davsari (Dawsari) donijeli preokret svom timu i napravili jednu od najvećih senzacija u historiji svjetskih prvenstava.

Pobjedi Saudijske Arabije radovali su se i u Italiji, jer je rekord "Azura" od 37 utakmica bez poraza ostao netaknut. Argentinci su prije meča sa Saudijskom Arabijom uvezali 36 utakmica na kojima nisu izgubili, dobro su otvorili i današnji susret, ali je završen šokantno po njih.

Zanimljivo, u posljednja četiri izdanja svjetskih prvenstava onaj ko pobijedi Argentinu dolazi do medalje. "Gaučose" je 2010. savladala Njemačka koja je osvojila bronzu. 

Četiri godine kasnije ponovo su Nijemci bili bolji od Argentine, ovog puta u finalu Mundijala u Brazilu, te osvojili zlato. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Argentina je imala dva poraza - od Hrvatske u grupnoj fazi (3:0) i od Francuske (4:3) u nokaut fazi. Na kraju su se u finalu sastale upravo selekcije Hrvatske i Francuske, a bolja je bila (4:2).

Ruku na srce, teško da Saudijska Arabija može do medalje, no govorilo se da nemaju šanse ni protiv Argentine. Inače, studija "Opte" ovoj reprezentaciji daje svega 0.94 posto šanse da se domogne finala Mundijala.

Učitaj još novosti