22. 11. 2022 - 10:04
MESSIJU I DRUŽINI NEĆE BITI DOBRO kada izađu na zagrijavanje i...
907
Shares
MESSIJU I DRUŽINI NEĆE BITI DOBRO kada izađu na zagrijavanje i vide šta se UPRAVO dešava na tribinama

MUNDIJAL U KATARU

MESSIJU I DRUŽINI NEĆE BITI DOBRO kada izađu na zagrijavanje i vide šta se UPRAVO dešava na tribinama

22. 11. 2022 - 10:04
0
Shares

Fudbalski svijet s nestrpljenjem očekuje da se Lionel Messi pojavi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a taj dan je konačno stigao jer Argentina igra ovog jutra protiv Saudijske Arabije. No, Messiju i društvu neće biti lako kada izađu na zagrijavanje i vide šta ih očekuje na tribinama.

Za Messija će ovo biti čak peti nastup na svjetskim prvenstvima, ali i vjerovatno posljednja prilika da s Argentinom pokuša da dođe do zlatne medalje koja mu jedino fali u bogatoj vitrini s trofejima.

Argentinci su sigurno jedni od favorita za osvajanje Mundijala, no jasno je da Gaučosima neće biti nimalo lako da dođu do samog kraja iako su čini se motivisani kao nikada prije.

Svoj put na Mundijalu ekipa Argentine počinje ovog jutra na Lusail Iconic stadionu, a protivnik će im biti reprezentacija Saudijske Arabije.

Jasno je da su Argentinci veliki favoriti u ovom okršaju i sve osim pobjede Gaučosa bila bi sigurno senzacija. Meč se igra od 11 sati, a navijači oba tima s nestrpljenjem očekuju početak utakmice.

No, već sada je jasno da će Saudijska Arabija imati znatno veću podršku s tribina jer su navijači ove reprezentaciju jutros "preplavili" ulice u Lusailu, te u odličnom raspoloženju dočekuju nastup svoje selekcije na Svjetskom prvenstvu, piše Sportsport.ba.

OVDJE pogledajte jedan snimak navijača Saudijske Arabije ispred stadiona.

Pjesma navijača Saudijske Arabije ne prestaje od ranih jutarnjih sati i čini se da će danas ova reprezentacija imati najbolju podršku ikad otkako igraju na ovom velikom takmičenju.

To najbolje pokazuju slike i videa s ulica Lusaila na kojima dominiraju navijači Saudijske Arabije, a tek ponegdje se može sresti i neki navijač Argentine.

OVDJE pogledajte još jedan snimak atmosfere među navijačima.

Nema sumnje da će i Argentinci s tribina imati podršku svojih navijača danas, ali jasno je da Messiju i društvu neće biti baš ugodno kada izađu na zagrijavanje i vide koliko je Saudijaca na stadionu.

I Argentinci jutros lagano pristižu u ovaj katarski grad, a i njihova pjesma orila se na aerodromu u Lusailu. No, jasno je da su navijači S. Arabije u dosta većem broju stigli u Katar, a to je i očekivano jer im je to susjedna zemlja.

Podsjećamo, pored Argentine i Saudijske Arabiej u ovoj grupi nalaze se još Poljska i Meksiko koji svoj susret igraju od 17 sati.

Učitaj još novosti